Πα 27 Ιανουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2014Δελτία Τύπου Μάρτιος 201426-03-2014: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια σχετικά με την...

26-03-2014: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια σχετικά με την αναφορά της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου σε δήθεν κατασκευή «Κέντρου Κράτησης Μεταναστών» στην Αγία Βαρβάρα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια σχετικά με την αναφορά της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου σε δήθεν κατασκευή «Κέντρου Κράτησης Μεταναστών» στην Αγία Βαρβάρα

Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον, αλλά και παράδοξο, το γεγονός ότι η υποψήφια με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής κ. Ρένα Δούρου, για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους:

1. Υποστηρίζει ανακριβώς ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να κατασκευάσει Προαναχωρησιακό Κέντρο για παράνομους μετανάστες στην Αγία Βαρβάρα.

2. Εμφανίζεται να αντιτίθεται στη δημιουργία ανοιχτών δομών για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ασυνόδευτους ανήλικους, μονογονεϊκές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες), όπως στην πραγματικότητα προτίθεται η Κυβέρνηση.

Είναι προφανές δυστυχώς ότι μπροστά στις ψήφους, η υποτιθέμενη «ευαισθησία» του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα «πηγαίνει περίπατο».

Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να μην γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, αλλά και για να υπάρξει η δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου, οι εργασίες για τη δημιουργία ανοιχτών δομών στην περιοχή διακόπτονται μέχρι την ανάδειξη των νέων αυτοδιοικητικών αρχών.

Τελευταίες Αναρτήσεις