Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2014Δελτία Τύπου Μάρτιος 201421-03-2014: Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα για την...

21-03-2014: Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2014

Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων βρίσκει τη φετινή χρονιά τη χώρα μας στη διεθνή πρωτοπορία της πάταξης της ρατσιστικής βίας.

Σήμερα που η ελληνική κοινωνία υφίσταται ακόμη τις συνέπειες μίας κρίσης που έθεσε σε δοκιμασία πολλές από τις σταθερές αξίες της καθημερινής μας ζωής, η Ελληνική Δημοκρατία αποδεικνύει εμπράκτως ότι αξιοποιεί πλήρως το νομικό της οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση κάθε διάκρισης ή βίας κατά προσώπων, λόγω φυλετικής ή εθνικής καταγωγής.

Είναι γνωστή στους πάντες η αντίδραση της Ελληνικής Δημοκρατίας στην πρόκληση που αποτέλεσε η έκνομη δράση του νεοναζιστικού μορφώματος, το οποίο αντιμετωπίζει τις συνέπειες ενώπιον της Δικαιοσύνης, όχι για τις ιδέες του, αλλά για τις πράξεις του.

Παράλληλα, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με τη σύσταση των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στην Ελληνική Αστυνομία, έδωσε ουσιαστική απάντηση στην αποτροπή των φαινομένων ρατσισμού.

Η Κυβέρνηση, με την εφαρμογή του Αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και με την λειτουργία εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως είναι οι Υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα κεκτημένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει καταστεί σαφές ότι η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τη ζωή και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπινης ύπαρξης που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Η μάχη απέναντι στο ρατσισμό δεν είναι μία μάχη που δίνεται μέσα από ιδεολογικές «ταμπέλες», ούτε είναι υπόθεση συγκεκριμένων κομμάτων. Είναι μία μάχη που όλοι μαζί οφείλουμε να την δίνουμε καθημερινά και που όλοι μαζί πρέπει να την κερδίσουμε.

Τελευταίες Αναρτήσεις