Πε 8 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2014Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201420-01-2014: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο...

20-01-2014: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη

Συμφωνήθηκε η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων σε θέματα δημοτικής αστυνόμευσης

Τα ζητήματα ευνομίας και ευταξίας στο κέντρο της Αθήνας (παράνομη στάθμευση, παρεμπόριο, επαιτεία κ.λπ.), συζητήθηκαν σήμερα στη συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του Δήμαρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων σε θέματα δημοτικής αστυνόμευσης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Δένδιας δήλωσε:

«Είχα την χαρά να καλωσορίσω σήμερα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τον Δήμαρχο Αθηναίων, τον κ. Καμίνη, με τον οποίο συζητήσαμε διάφορα θέματα αρμοδιοτήτων μας, με κύρια αιχμή τα θέματα ευνομίας και ευταξίας στην πόλη.

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Δήμαρχο για τις προσπάθειες που κάνει το Υπουργείο, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία, στα θέματα της Αθήνας και να ακούσω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις δικές του σκέψεις και τον τρόπο συνεργασίας, τον οποίο προτείνει ο Δήμος Αθηναίων, δεδομένης της μετακίνησης των Δημοτικών Αστυνομικών στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Θα σας πει στη συνέχεια ο Δήμαρχος που κατέληξε η σημερινή σύσκεψη. Κύριε Δήμαρχε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίσκεψη και τη συζήτηση».

Ο κ. Καμίνης δήλωσε από την πλευρά του, μετά τη συνάντηση:

«Και εγώ κύριε Υπουργέ, με τη σειρά μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη διάθεση συνεργασίας που επιδείξατε. Δεν είναι η πρώτη φορά, κατά καιρούς έχουμε συνεργαστεί πάρα πολύ καλά. Για την πόλη της Αθήνας είναι καίριας σημασίας το πως θα διατεθούν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, οι οποίοι τέθηκαν σε κινητικότητα.

Δεν κρύβω ότι όλη αυτή η εκκρεμότητα με την ουσιαστική κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας δημιούργησε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα ευταξίας στην πόλη. Εκεί που είχαμε φθάσει σε κάποιο επίπεδο, βρεθήκαμε πάλι πίσω και πρέπει να ενισχυθεί πάση θυσία η αστυνόμευση και στα θέματα της στάθμευσης και στα θέματα του ελέγχου της κατοχής δημόσιου χώρου και στο θέμα της κοινής ησυχίας και σε πάρα πολλά άλλα ζητήματα.

Συμφωνήσαμε και εκπονούμε επιχειρησιακό σχέδιο για συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Ελληνικής Αστυνομίας και είμαι αισιόδοξος ότι πολύ γρήγορα θα δούμε τα αποτελέσματα τα οποία ελπίζουμε να έχουμε» .

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ερωτήσεις Δημοσιογράφου για θέματα επικαιρότητας και συγκεκριμένα για την ανάρτηση επιστολής του Χριστόδουλου Ξηρού, σε ιστοσελίδα, αλλά και για το πώς σχολιάζει την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις περικοπές στους ένστολους, δήλωσε επίσης τα εξής:

«Για τη μεν πρώτη ερώτηση, αντιλαμβάνεστε νομίζω ότι δεν έχω κανένα ρόλο ή λόγο να σχολιάσω τις όποιες σκέψεις του όποιου τρομοκράτη και ιδίως του συγκεκριμένου στον οποίο αναφερθήκατε. Αυτό το οποίο θα πρέπει να πω προς την ελληνική κοινωνία είναι ότι οι διωκτικές αρχές της χώρας κάνουν το καθήκον τους, που σημαίνει ότι θα πράξουν ό,τι μπορούν για να εκτελέσουν τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και να οδηγήσουν στις φυλακές αυτούς οι οποίοι πρέπει να είναι στις φυλακές.

Από εκεί και πέρα, ως προς την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τους μισθούς των ενστόλων και ιδίως των στελεχών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, οι απόψεις μου είναι γνωστές. Θεωρώ δηλαδή και πρέπει να σας το πω ειλικρινά – το έχω πει πολλές φορές άλλωστε – ότι οι μισθοί τους δεν ανταποκρίνονται στο καθήκον και στην εργασία των ενστόλων, σε αυτό που αυτοί παρέχουν απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Όμως δεν μπορώ να σχολιάσω μία δικαστική απόφαση την οποία δεν έχω δει και η οποία δεν έχει δημοσιευτεί».

Τελευταίες Αναρτήσεις