Κυ 5 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2014Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201401-01-2014: Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε σήμερα τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και...

01-01-2014: Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε σήμερα τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αντάλλαξε ευχές με αστυνομικούς της Κέρκυρας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 1 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε σήμερα τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αντάλλαξε ευχές με αστυνομικούς της Κέρκυρας

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με το αστυνομικό προσωπικό και να τους ευχαριστήσει για τη συμβολή τους στην τήρηση της ευνομίας και στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Τον κ. Υπουργό υποδέχθηκαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Χρήστος Κονταρίδης και ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Αγάθος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο κ. Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα τη μεγάλη χαρά και την τιμή να επισκεφθώ την Αστυνομική Διεύθυνση και την έδρα της Περιφέρειας της Αστυνομίας στα Ιόνια Νησιά και να ευχηθώ στον Στρατηγό και τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας για μια Καλή Χρονιά.

Επίσης, είχα την ευκαιρία να τους εκφράσω την πολύ βαθιά μου ευγνωμοσύνη για την τεράστια υπηρεσία, την οποία προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία, την προστασία της ζωής, της περιουσίας, της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών, μάλιστα με αιματηρές θυσίες.

Η Ελληνική Αστυνομία θρήνησε θύματα το χρόνο που πέρασε στην τεράστια αυτή προσπάθεια για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

Θα ήθελα επίσης να πω και κάτι άλλο, με την αρχή του 2014, ότι η τρομοκρατία και οι σφαίρες, οι οποίες ρίχθηκαν στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη, στην πραγματικότητα ρίχθηκαν εναντίον της ελληνικής κοινωνίας, εναντίον του ελληνικού κράτους και της προσπάθειας την οποία κάνει για ανάκαμψη.

Όμως η ελληνική κοινωνία του 2014, τη μάχη κατά της τρομοκρατίας θα τη δώσει και ομονοούσα θα την κερδίσει.

Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι αδύνατο, μπορούμε».

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας μαζί με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου και τον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Γιάννη Τρεπεκλή παρέστησαν στην δοξολογία, που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κέρκυρας, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κέρκυρας Παξών & Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο κ. Δένδιας δήλωσε τα εξής:

«Χρόνια Πολλά και καλά σε όλους τους κατοίκους της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαπόντιων νησιών. Εύχομαι αυτή η χρονιά, το 2014, να είναι, όπως προβλέπεται, η χρονιά που θα βγούμε επιτέλους από την κρίση και θα μπορέσει η ελληνική κοινωνία να περάσει στην ανάπτυξη. Και όπου ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα θα αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ξέρω πόσο δύσκολα ήταν αυτά τα χρόνια που πέρασαν, ελπίζω ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Χρόνια Πολλά και καλά σε όλους».

Τελευταίες Αναρτήσεις