Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2014Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201401-01-2014: Εορταστικά μηνύματα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας από το Κέντρο της Άμεσης...

01-01-2014: Εορταστικά μηνύματα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, κατά την αλλαγή του χρόνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 1 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εορταστικά μηνύματα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, κατά την αλλαγή του χρόνου

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, κατά την αλλαγή του έτους, επισκέφθηκαν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου αντήλλαξαν ευχές με το προσωπικό και απηύθυναν μέσω ασυρμάτου εορταστικά μηνύματα προς τους αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία.

Στο μήνυμα του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, εσείς που αυτήν την ώρα της μεγάλης γιορτής, της πρωτοχρονιάς του 2014, βρίσκεστε μακριά από την οικογενειακή θαλπωρή, μακριά από τους δικούς σας ανθρώπους, είτε στους δρόμους είτε σε άλλους τόπους της Υπηρεσίας σας για να εκτελέσετε το καθήκον σας, θα πρέπει να έχετε τη μεγάλη ικανοποίηση και τη μεγάλη χαρά, γιατί οι συμπολίτες μας, που χάρη σε σας γιορτάζουν την μεγάλη αυτή γιορτή της πρωτοχρονιάς με ηρεμία και ασφάλεια, σας είναι ευγνώμονες και σας ευχαριστούν.

Το καθήκον αυτό που τονώνει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αστυνομικοί όλων των βαθμών, που επιτελείτε καθημερινά με φιλότιμο και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, χωρίς να επηρεάζεστε από τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες που τόσο έντονα βιώνετε λόγω τις οικονομικής κρίσης.

Η Πολιτεία αναγνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελείτε, αλλά και τις μισθολογικές αδικίες που έχετε υποστεί. Να είστε βέβαιοι ότι οι αδικίες αυτές όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει και ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα αρθούν το γρηγορότερο δυνατόν μόλις οι οικονομικές συνθήκες της χώρας το επιτρέψουν.

Να είστε υπερήφανοι και εσείς και οι οικογένειές σας σε ότι προσφέρετε στην κοινωνία, αλλά και γιατί ανήκετε στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, του οποίου η κοινωνική προσφορά υπήρξε διαχρονικά πολύ μεγάλη.

Εύχομαι η καινούργια χρονιά να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας μεγάλης προσπάθειας όλων μας ώστε να επιτύχουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας μας, για να ξαναγυρίσουμε στην όμορφη πατρίδα μας τη χαρά, το χαμόγελο και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται να ξεχάσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος και τα ελαττώματα της φυλής μας, χρειάζεται να αναδείξουμε τις αρετές και τα προτερήματά μας που ευτυχώς είναι πολλά. Χρειάζεται να εμπνεόμαστε από τις διαχρονικές αρχές και αξίες του πολιτισμού μας, του δικού μας πολιτισμού, όπως είναι η πατρίδα, η εντιμότητα, η οικογένεια, το ήθος, η ανθρωπιά, η αυταπάρνηση, το καθήκον, η εργασία, η αλληλεγγύη και το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον.

Εσείς στην προσπάθεια αυτή δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να επιτελείτε με το καλύτερο δυνατό τρόπο και με ανθρωπιά το καθήκον σας, ώστε να επιδοθεί στην κοινωνία ένα υψηλό αίσθημα ασφάλειας, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία της κοινωνίας.

Εκ μέρος του υπουργού μας κ. Νικόλαου Δένδια και εμού, θέλω να ευχηθώ σε εσάς και στις οικογένειές σας, αλλά και σε όλους τους ένστολους συναδέλφους σας και το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου μας, χρόνια πολλά με υγεία και καλή δημιουργική και ελπιδοφόρα καινούργια χρονιά».

Στη συνέχεια, στο μήνυμά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, αν η δύση του παλιού έτους και η ανατολή του καινούργιου, του 2014, σημαίνει για όλο τον κόσμο, για όλους τους πολίτες ότι είναι μια στιγμή χαράς και ελπίδας, για εμάς τους αστυνομικούς εκτός αυτού είναι και ώρα καθήκοντος, ώρα χρέους, στιγμή προσφοράς.

Η ελληνική κοινωνία και η χώρα μας συνεχίζει τον ανηφορικό δρόμο, το δρόμο της δοκιμασίας, του προβληματισμού, της ψυχικής κούρασης. Σε αυτόν το δρόμο εσείς οι αστυνομικοί δεν είστε οι απλοί συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των πολιτών, είστε οι οδηγοί, το στήριγμα, οι άνθρωποι της εμπιστοσύνης και το παράδειγμα της κοινωνίας, γιατί έχετε καταβάλλει όλα τα προβλήματα τα προσωπικά και τα οικογενειακά και προτάσσετε την προσήλωση στο καθήκον με ψυχραιμία, με υπευθυνότητα, με αυταπάρνηση. Και ακριβώς αυτή η προσπάθεια την οποία καταβάλλετε, αυτή είναι και το μεγάλο στοίχημα το οποίο θέλει από εμάς η ελληνική κοινωνία.

Εγώ προσωπικά, για την προσπάθειά σας και για την ομοψυχία, την αλληλεγγύη, την υπευθυνότητα και την συνέπεια που δείχνετε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι υπερήφανος, και είναι υπερήφανη και η ελληνική κοινωνία που εισπράττει αυτό το έργο και αυτή την προσφορά. Γιατί το έργο αυτό το οποίο ενσωματώνετε και καθημερινά υλοποιείτε είναι η ασφάλεια, η προστασία, η αλληλεγγύη και η συνοχή την οποία επιδεικνύετε.

Αυτά είναι τα οποία χαράσσουν μια νέα προοπτική, δίδουν όραμα και δίδουν και ελπίδα για το μέλλον, για το μέλλον όλων τον πολιτών. Γιατί η Αστυνομία στέκεται καθημερινά δίπλα στον πολίτη και είναι παρούσα για την προστασία της πατρίδας. Είναι δίπλα στον πολίτη, για να του εξασφαλίσει το βασικό καθήκον, τη βασική της υποχρέωση που είναι η ασφάλεια για έναν καλύτερο κόσμο, ένα αύριο το οποίο δεν θα έχει τα προβλήματα και τις δυσκολίες του χτες.

Με αυτές τις σκέψεις και με την βεβαιότητα ότι και το 2014 θα συνεχίσετε με το ίδιο φρόνημα, με την ίδια διάθεση, με την ίδια ψυχική δύναμη το καθήκον, εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας, χρόνια πολλά, καλή δύναμη και αισιοδοξία, για να συνεχίσουμε το δρόμο του χρέους και της προσφοράς.

Εύχομαι επίσης, στις οικογένειες των θυμάτων αστυνομικών που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, το έτος 2014 να απαλύνει τον πόνο τους, καθώς επίσης το νέο έτος να μην έχουμε άλλα δυσάρεστα περιστατικά στην ευρύτερη αστυνομική οικογένεια.

Καλή χρονιά, χρόνια πολλά σε όλους σας».

Τελευταίες Αναρτήσεις