Πε 9 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήASYLOANAKOINWSEIS05-12-2013: Η ανθρώπινη ιστορία μίας οικογένειας Σύρων προσφύγων στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο Φυλάκιο Έβρου

05-12-2013: Η ανθρώπινη ιστορία μίας οικογένειας Σύρων προσφύγων στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο Φυλάκιο Έβρου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Αθήνα, 5/12/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ανθρώπινη ιστορία μίας οικογένειας Σύρων προσφύγων στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο Φυλάκιο Έβρου

Τον Μάρτιο του 2013, ένα ζευγάρι Σύρων, ανάμεσα στις δεκάδες χιλιάδες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω του εμφύλιου πολέμου, ήταν κι ο Γιουσέφ με τη σύζυγό του Μάργουαν.

Έχοντας περάσει με τα πόδια από τη Συρία στην Τουρκία κι έχοντας αντιμετωπίσει ένα ταξίδι γεμάτο αντιξοότητες και δύσκολες συνθήκες, κατέληξαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο Φυλάκιο Έβρου.

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο ΚΕ.Π.Υ. Φυλακίου κι έπειτα από ιατρική βοήθεια που χρειάστηκε η σύζυγος και της χορηγήθηκε άμεσα, διαπιστώθηκε η εγκυμοσύνη της. Ο σύζυγος, έδωσε υπόσχεση στον επικεφαλής του ΚΕ.Π.Υ., κ. Χριστακούδη Χρήστο, ότι θα δώσει το όνομά του στο μωρό όταν γεννηθεί, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια που δέχτηκαν κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο Κέντρο.

Η Μαργούαν έφερε στον κόσμο το μωρό της στις 30 Νοεμβρίου 2013, σε χώρα της βόρειας Ευρώπης. Ο Γιουσέφ κράτησε το λόγο του και ονόμασε το νεογέννητο “Sam Christ”.

Η ιστορία του Sam Christ έγινε γνωστή με τη συγκατάθεση των γονιών του.

Τελευταίες Αναρτήσεις