Τε 8 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201329-11-2013: Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια στη Δυτική Μακεδονία

29-11-2013: Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια στη Δυτική Μακεδονία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια στη Δυτική Μακεδονία

Επιθεώρησε την περιοχή της Ελληνοαλβανικής μεθορίου στην Καστοριά

Απηύθυνε χαιρετισμό στην Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο που πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά

O Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα στη Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Δένδιας παρέστη στην ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο που διοργάνωσε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού στα Γρεβενά, όπου σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

« Για εμάς είναι μία πολύ μεγάλη χαρά η σημερινή εκδήλωση, όπως και για την Ελληνική Αστυνομία. Θα ήθελα να πω στα σημερινά παιδιά ότι στα δικά μου τα παιδικά χρόνια είχαμε την αλάνα και παίζαμε. Η μάνα μας και ο πατέρας μας ήξεραν με ποια παιδιά παίζαμε, ήξεραν τους κινδύνους και πως θα μας προφυλάξουν. Η αλάνα σήμερα είναι το διαδίκτυο όπου οι γονείς μας δεν ξέρουν με ποιον παίζουμε και δεν μπορούν να μας προφυλάξουν. Το ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει μία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για εμένα είναι πολύ μεγάλη η συγκίνηση και πολύ μεγάλη τιμή ότι κάποια παιδάκια από εδώ μας δώσανε αυτή τη ζωγραφιά. Αυτή η ζωγραφιά δείχνει την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σαν αγγέλους που προστατεύουν το παιδάκι, με το σήμα της ειρήνης, από τον διάβολο, που μπαίνει στο διαδίκτυο. Για πρώτη φορά είδα την Ελληνική Αστυνομία τον ενάμιση χρόνο που έχω τη μεγάλη τιμή να είμαι ο πολιτικός της προϊστάμενος, να παρουσιάζεται σαν άγγελος σε παιδική ζωγραφιά. Θα το πάρω μαζί μου στην Αθήνα, θα το δείξω στον Αρχηγό και στους επικεφαλής της, αλλά γι’ αυτή τη μεγάλη χαρά που θα τους δώσετε, από την καρδιά μου σας ευχαριστώ θερμά».

Ο Υπουργός μετέβη στη συνέχεια στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο, όπου επισκέφθηκε τους εκθεσιακούς του χώρους. Ακολούθως επιθεώρησε τα Ελληνοαλβανικά σύνορα στο Νομό Καστοριάς, όπου ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες και συνοριοφύλακες για τα προβλήματα αστυνόμευσης που υπάρχουν και για το ζήτημα της αποψίλωσης δασικών εκτάσεων, λόγω της παράνομης υλοτομίας.

Η επίσκεψη του Υπουργού ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση σύσκεψης στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τα προβλήματα αστυνόμευσης στις μεθοριακές περιοχές.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τους αστυνομικούς που συνέλαβανσε παραμεθόριο περιοχή της Καστοριάς τους τρεις επικινδύνους κακοποιούς, δραπέτες των Φυλακών Ντρένοβα της Αλβανίας και εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια του ιδίου, αλλά και της Κυβέρνησης για αυτή την επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός δήλωσε:

«Θα ήθελα και εκ μέρους του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και εκ μέρους της Κυβέρνησης να συγχαρώ τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που έφεραν σε πέρας την ιδιαίτερα επικίνδυνη επιχείρηση σύλληψης των Αλβανών δραπετών. Νομίζω ότι τα παιδιά αυτά έδειξαν με τη στάση τους ξεκάθαρα το τι προσφέρει ο Έλληνας Αστυνομικός στην ελληνική κοινωνία στην πολύ μεγάλη προσπάθεια για την προστασία της ζωής, της περιουσίας, της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών. Οι άνδρες αυτοί θα τιμηθούν από την Ελληνική Αστυνομία και από εμένα, αλλά προς το παρόν θα μου επιτρέψετε να τους απευθύνω τα θερμότερα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου.

Και έρχομαι τώρα στα προβλήματα της Καστοριάς. Τα εγνώριζα. Είχα επανειλημμένως συνομιλήσει με την συνάδερφο μου κα Αντωνίου για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία στην Καστοριά, στην εκπλήρωση του καθήκοντος. Είχα την ευκαιρία να πετάξω στον Γράμμο επάνω στις περιοχές της παράνομης υλοτομίας και είδα τις τεράστιες δυσκολίες του ανάγλυφου του εδάφους, να δω το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης και – να μου επιτρέψει ο Αστυνομικός Διευθυντής – να πω ότι είναι απαράδεκτη η κατάσταση για μία σύγχρονη αστυνομία και για μία τόσο όμορφη πόλη. Θα συναντήσω τους συνδικαλιστές και θα αντιληφθώ και εγώ ο ίδιος με την παρουσία μου τα πολλά προβλήματα.

Καταρχήν θα δώσουμε άμεσες συγκεκριμένες ενισχύσεις. Πρώτα μεν με την αποστολή, συγκεκριμένου αριθμού οχημάτων και λίγων θερμικών καμερών τις αμέσως προσεχείς ημέρες, την παροχή συγκεκριμένων οχημάτων 4Χ4 μέσα στο 2014. Αλλά όσο αφορά το μεγάλο πρόβλημα της αστυνόμευσης και του ελέγχου της μεγάλης συνοριογραμμής με την Αλβανία, θέλω να σας πω ότι η λύση την οποία προτίθεται να ακολουθήσει το Υπουργείο είναι αφενός μεν μία μελέτη που ήδη έχει αναθέσει στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του ίδιου του Υπουργείου για την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος καμερών διαχείρισης των συνόρων, όπως ακριβώς έχουμε κάνει και με τον Έβρο. Η μεθόριος με την Αλβανία είναι μία μεθόριος η οποία δεν αστυνομεύεται. Εισάγει εγκληματικότητα και δημιουργεί πάμπολλα προβλήματα σε συνδυασμό μάλιστα με τη μη ύπαρξη φυλακίων των ενόπλων δυνάμεων τα προβλήματα αυτά γίνονται οξύτερα για τις παραμεθόριες περιοχές. Πρέπει λοιπόν να τα αντιμετωπίσουμε συνολικά. Η μελέτη αυτή θα είναι σύντομα έτοιμη, θα τη δούμε μαζί, θα την εντάξουμε στα χρηματοδοτικά προγράμματα της περιόδου ΄14-΄20 που διαπραγματεύτηκα με την Ε.Ε. Θα την υλοποιήσουμε και πιστεύω ότι ανάλογα με το σύστημα που θα έχει ολοκληρωθεί στον Έβρο, μέχρι τον Ιούνιο του 2014 εν πάση περιπτώσει, εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθούμε τα πράγματα. Είμαι δίπλα σας και θα είμαι πάντα δίπλα στους Έλληνες των παραμεθόριων περιοχών όπως και ο Πρωθυπουργός ο κύριος Αντώνης Σαμαράς μου έχει δώσει αυτή τη ρητή εντολή.

Θα ήθελα επίσης να πω ότι η συνάδερφος κυρία Αντωνίου είναι επιμελής βουλευτής για τα προβλήματα της περιφέρειάς της. Σκύβει πάνω τους, μας ενημερώνει και είμαι σίγουρος πως ό,τι και αν τους συμβεί θα μας ενημερώσει έγκαιρα για οποιοδήποτε επιπλέον πρόβλημα δημιουργηθεί. Σας ευχαριστώ πολύ

Επίσης ο κ. Υπουργός συνομίλησε με εκπροσώπους των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων και Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της περιοχής.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συνοδευόταν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Δυτική Μακεδονία από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, καθώς και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Ηλία Στεφανή.

Τον Υπουργό υποδέχθηκε στα Γρεβενά ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Νταλέτσος και στην Καστοριά ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Σταυρακάκης.

Στην ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο που διοργάνωσε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας, παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Γρεβενών, κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης και η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Έλενα Ράπτη.

Στην Καστοριά παρευρέθηκαν και ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Χρήστος Παρχαρίδης και η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

Τελευταίες Αναρτήσεις