Πε 8 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201310-09-2013:Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στο Βελιγράδι

10-09-2013:Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στο Βελιγράδι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στο Βελιγράδι

Συναντήσεις του κ. Δένδια με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών και τον Α΄ Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σερβίας

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Εφαρμογής της Συμφωνίας Επανεισδοχής Ε.Ε. – Σερβίας

Στο Βελιγράδι μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη διήμερη επίσκεψη.

Αύριο στις 10 π.μ. (τοπική ώρα) ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί στο κυβερνητικό μέγαρο της Σερβίας ( Palace of Serbia ) με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας κ. Ivica Dačić, με τον οποίο θα υπογράψει το Πρωτόκολλο Εφαρμογής της Συμφωνίας Επανεισδοχής Ε.Ε.- Σερβίας.

Ειδικότερα, το Πρωτόκολλο μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Σερβίας αφορά στην εφαρμογή της Συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δημοκρατίας της Σερβίας για την επανεισδοχή προσώπων που διαμένουν χωρίς άδεια, σύμφωνα με το άρθρο 19 της ίδιας Συμφωνίας, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. να συνομολογούν εφαρμοστικά πρωτόκολλα επανεισδοχής με τη συγκεκριμένη χώρα.

Στο Πρωτόκολλο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, κανόνες αναφορικά με τις αρμόδιες αρχές, τα σημεία διέλευσης των συνόρων, την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα σημεία επαφής, όπως επίσης και οι λεπτομέρειες επανεισδοχής στο πλαίσιο της συνοπτικής διαδικασίας.

Ακολούθως, στις 2 μ.μ. (τοπική ώρα) ο Έλληνας Υπουργός θα συναντηθεί με τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Σερβίας κ. Aleksandar Vučić.

Στο πλαίσιο επίσης των αυριανών συναντήσεων θα συζητηθούν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος στους τομείς της παράνομης μετανάστευσης, του οργανωμένου εγκλήματος και της αστυνομικής συνεργασίας, καθώς και η ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Σήμερα το απόγευμα (5 μ.μ. τοπική ώρα) ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία.

Τελευταίες Αναρτήσεις