Δε 29 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201305-09-2013:Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικολάου Δένδια σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Πολιτικών...

05-09-2013:Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικολάου Δένδια σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 05 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικολάου Δένδια σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την έγκριση του πιλοτικού προγράμματος «Ενίσχυση της Αλληλεγγύης στον τομέα του Ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας δήλωσε σήμερα σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την έγκριση του πιλοτικού προγράμματος «Ενίσχυση της Αλληλεγγύης στον τομέα του Ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ύστερα από εισήγηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Παπανικολάου:

«Χαιρετίζουμε την απόφαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την έγκριση πιλοτικού προγράμματος στον τομέα του Ασύλου, η οποία είναι ένα πρώτο βήμα εφαρμογής στην πράξη της κοινοτικής αλληλεγγύης στον τομέα της Μετανάστευσης.

Μόλις τον Ιούνιο που πέρασε είχα αναφέρει στην ίδια Επιτροπή, κατά την συμμετοχή μου στις εργασίες της, ότι είναι επιτακτική ανάγκη η θέσπιση ρήτρας μετεγκατάστασης παράνομων μεταναστών, ανάλογα με το ΑΕΠ, την έκταση και τον πληθυσμό κάθε χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποδεικνύεται πλέον ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει ώστε οι ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν τμήμα του μεγάλου βάρους των μεταναστευτικών ροών που δέχεται η Ελλάδα, εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ.

Την απόφαση καθιστά ακόμη πιο σημαντική για τη χώρα μας το γεγονός ότι λαμβάνεται σε μία περίοδο σ o βαρών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με τους αντίστοιχους κινδύνους που αυτές συνεπάγονται».

Τελευταίες Αναρτήσεις