Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Ιούλιος 201323-07-2013:Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου...

23-07-2013:Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Νικολάου Παπαγιαννόπουλου, στον τραυματία αστυνομικό στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2013

Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Νικολάου Παπαγιαννόπουλου, στον τραυματία αστυνομικό στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γεωργίου Χατζηκώστα τον αστυνομικό της ΕΚΑΜ που τραυματίσθηκε κατά την ένοπλη συμπλοκή με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων Μ. Κόλα και Ι. Κούπα.

Μετά την ενημέρωση που είχε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους θεράποντες Ιατρούς για την κατάσταση της υγείας του τραυματία αστυνομικού, ο κ. Δένδιας δήλωσε:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στα Γιάννενα, για να βεβαιωθώ καταρχήν για την καλή κατάσταση της υγείας του στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο τραυματίστηκε στη μεγάλη επιχείρηση, την οποία γνωρίζετε, για τη σύλληψη των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων. Πρέπει να σας πω ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση η υγεία του. Γενικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα ήθελα να διατυπώσω τις προσωπικές βαθιές μου ευχαριστίες στους γιατρούς και στο προσωπικό του Νοσοκομείου Χατζηκώστα για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν στην περίπτωση αυτή. Από εκεί και πέρα διατύπωσα προς τον τραυματία, αλλά και γενικά προς τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που μετείχαν σε αυτή την επιχείρηση, τις θερμές ευχαριστίες της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, αλλά και πρέπει να πω γενικά της ελληνικής κοινωνίας, για τη μεγάλη προσπάθεια την οποία κατέβαλαν για να προστατεύσουν αυτήν την κοινωνία από τον κίνδυνο που συνιστά η ανομία και η εγκληματικότητα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ αφήσατε κάποιες αιχμές για το σωφρονιστικό σύστημα χθες.

Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: «Όχι δεν άφησα καμία αιχμή. Είπα κάτι το οποίο είναι αλήθεια, είναι γνωστό και διαπιστωμένο. Ότι η κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα είναι εκρηκτική και ότι αν δεν ληφθούν γρήγορα μέτρα θα έχουμε πολύ χειρότερα να αντιμετωπίσουμε από αυτά που ήδη αντιμετωπίζουμε. Είναι κάτι το οποίο λέω συνεχώς, είναι κάτι το οποίο είναι γνωστό και είναι κάτι το οποίο η ελληνική κοινωνία ήδη γνωρίζει. Πρέπει να ενεργήσουμε. Είπα επίσης ότι ο νέος Υπουργός, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση, είναι έμπειρος δικαστικός και έχει όλα τα εχέγγυα για να μπορέσει να την αντιμετωπίσει».

Δημοσιογράφος: Το «διαπιστωμένο», ο χαρακτηρισμός σημαίνει κάτι συγκεκριμένα; Αυτά εννοείτε ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε;

Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: «Μην επεκταθούμε σε αυτό. Νομίζω τα προβλήματα είναι γνωστά. Είναι τεράστια αλλά είναι γνωστά σε όλους».

Δημοσιογράφος: Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν τώρα και για τους υπόλοιπους δραπέτες;

Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: «Οι επιχειρήσεις και βέβαια θα συνεχιστούν. Έχουμε μία επιχείρηση σε εξέλιξη τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Η επιχείρηση αυτή συνεχίζεται. Σας ευχαριστώ πολύ».

Κατά την επίσκεψη παρέστησαν επίσης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Τρομπούκης .

 

Τελευταίες Αναρτήσεις