Πε 1 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Ιούνιος 201301-06-2013: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Π....

01-06-2013: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Π. Νίκα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 1 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Π. Νίκα

Έκκληση από τον κ. Δένδια στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους πολίτες να συνεισφέρουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας το φετινό καλοκαίρι

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, Σάββατο 1/06/2013, το Δημαρχείο Καλαμάτας όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Καλαμάτας και τα θετικά σχόλια εκ μέρους του για το έργο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε:

«Κύριε Δήμαρχε, σας ευχαριστώ καταρχήν και για τη φιλόφρονα φιλοξενία σας και για τα όσα είπατε για εμένα και κυρίως για το Υπουργείο, για την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Διότι οι όποιες επιτυχίες προέρχονται από αυτούς, όχι από εμένα. Εγώ εκτελώ τις εντολές του Πρωθυπουργού του κ. Αντώνη Σαμαρά που είναι συντοπίτης σας και κάνω ότι μπορώ μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου για να μπορέσουμε να μαζέψουμε κάτι το οποίο νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι: το ξεχείλωμα της χώρας για πολλά χρόνια.

Αυτά τα οποία οι περιφερειακοί και τοπικοί άρχοντες μου είπαν, αλλά και οι κάτοικοι, είναι αποτέλεσμα μία γενικής πολιτικής, όπως νομίζω με καθαρό μάτι αναγνώρισε ο Δήμαρχος, μίας πολιτικής τόσα χρόνια μη συντονισμού, μη ενασχόλησης με προβλήματα, τα οποία αφέθηκαν να ξεχειλώσουν και τελικά να επηρεάζουν την καθημερινότητα του Μεσσήνιου πολίτη, του Έλληνα πολίτη. Δεν υπάρχουν μόνο στη Μεσσηνία αυτά. Μακάρι να ήταν μόνο στη Μεσσηνία. Δυστυχώς είναι σε όλη την Ελλάδα.

Δεν είμαι άνθρωπος που λέει πολλά λόγια, ούτε θα βρω ως δικαιολογία τη συνήθη και πραγματική έλλειψη συντονισμού των κρατικών υπηρεσιών, αιώνια αρρώστια της φυλής μας, του λαού μας, του κράτους μας. Το Υπουργείο που έχω την τιμή να προΐσταμαι θα κάνει το καθήκον του απέναντι στην κοινωνία της Μεσσηνίας και σας παρακαλώ να μας κρίνετε αυστηρά, επί τη βάσει των αποτελεσμάτων που θα μπορέσουμε να πετύχουμε το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Θα μου επιτρέψετε κύριε Δήμαρχε να διατυπώσω και μία έκκληση. Εδώ ο Δήμος Καλαμάτας έχει πάρει πολύ μεγάλο κομμάτι από το πυροσβεστικό έργο, όπως ελπίζω να γίνει σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή. Έρχεται μία πολύ δύσκολη περίοδος, το καλοκαίρι. Τα μετεωρολογικά μοντέλα τα οποία έχουμε δείχνουν ότι θα περάσουμε δύσκολα. Δεν έχω διάθεση να ωραιοποιήσω την κατάσταση, τα λέω παντού. Ο αεροπορικός μας στόλος είναι γερασμένος, δεν υπήρξαν χρήματα για να αντικατασταθεί τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει λοιπόν να πορευτούμε με αυτά τα οποία έχουμε. Έχει γίνει κάθε προσπάθεια για την καλύτερη οργάνωση. Όμως εάν ο καθένας πολίτης δεν πάρει ως προσωπική του υπόθεση το να προστατεύσει τον τόπο, την περιουσία του, το χωράφι του, το δάσος του, το σπίτι του, την πατρίδα του, δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε. Απευθύνω λοιπόν έκκληση σε όλους να πάρουν επάνω τους, όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του ξεχωριστά, την προστασία της πατρίδας μας το καλοκαίρι. Και πάλι κύριε Δήμαρχε σας ευχαριστώ θερμά για την υποδοχή και τη φιλοξενία ».

Προηγουμένως, από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, καλωσορίζοντας τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε στο επιτυχημένο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας για την εμπέδωση της τάξης και της ασφάλειας στην περιοχή. Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Μεσσηνίας ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη συντονισμένης πολιτικής από όλα τα αρμόδια υπουργεία, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τελευταίες Αναρτήσεις