Τρ 29 Νοεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Μάιος 201331-05-2013: Νέα σύσκεψη για θέματα Ασφάλειας Τουριστικών Περιοχών & Δασοπυρόσβεσης στην περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και...

31-05-2013: Νέα σύσκεψη για θέματα Ασφάλειας Τουριστικών Περιοχών & Δασοπυρόσβεσης στην περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, το Σάββατο 1/6/2013 στην Καλαμάτα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 31 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα σύσκεψη για θέματα Ασφάλειας Τουριστικών Περιοχών & Δασοπυρόσβεσης στην περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, το Σάββατο 1/6/2013 στην Καλαμάτα

Σήμερα το απόγευμα, στις 18.30, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα εγκαινιάσει τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό στο Πεταλίδι

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας θα επισκεφθεί σήμερα τη Μεσσηνία, όπου και θα προεδρεύσει αύριο, Σάββατο 1/6/2013, στις 10.00 το πρωί, σε σύσκεψη στην Καλαμάτα, με αντικείμενο την ασφάλεια και τη δασοπυρόσβεση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των δράσεων για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού κατά τη φετινή τουριστική περίοδο. Η σύσκεψη θα διεξαχθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας (αίθουσα «Α. Κουμουνδούρος»).

Σήμερα, Παρασκευή 31/05/2013, στις 18.30 το απόγευμα, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα εγκαινιάσει τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό στο Πεταλίδι. Αργότερα σήμερα και συγκεκριμένα στις 20:00 ο κ. Υπουργός θα επισκεφθεί τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στην έδρα της Μητρόπολης.

Αύριο, Σάββατο 1/6/2013, στις 09.30 το πρωί ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Καλαμάτας και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα.

Αναλυτικότερα, στην αυριανή σύσκεψη για θέματα Ασφάλειας Τουριστικών Περιοχών και Δασοπυρόσβεσης στην περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετάσχουν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, εκπρόσωποι των εισαγγελικών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά των Σωμάτων Ασφαλείας στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημοσθένης Καβέτσος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Υποστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Αντιπύραρχος Ηλίας Γιόβας, και άλλοι Αξιωματικοί. Από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων θα συμμετάσχει ο Διοικητής 4ης Μεραρχίας, Υποστράτηγος Σεραφείμ Χατζημιχαηλίδης.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων των τελωνειακών αρχών και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι των Ενώσεων Ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτορείων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Δ.Ε.Η, επαγγελματικών σωματείων, του Ερυθρού Σταυρού, όπως επίσης εκπρόσωποι Μ.Κ.Ο., καθώς και εθελοντικών ομάδων.

Η Καλαμάτα είναι ο τρίτος σταθμός μίας σειράς προγραμματισμένων επισκέψεων, που ξεκίνησε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τις 17 Μαΐου, σε προορισμούς υψηλού ενδιαφέροντος, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα συναντηθεί στις 14.00, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τους αστυνομικούς που τραυματίσθηκαν πέρσι κατά την καταδίωξη κακοποιών.

Το απόγευμα του Σαββάτου (1/6/2013), στις 20.00, ο κ. Δένδιας θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Belvedere, στη Βέργα Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στη Μεσσηνία ολοκληρώνεται την Κυριακή 2 Ιουνίου, όπου ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα επισκεφθεί στις 11:30 το πρωί, τον Δημαρχείο Πύλου – Νέστορος Μεσσηνίας και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Καφαντάρη.

Τελευταίες Αναρτήσεις