Πα 2 Δεκεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Μάιος 201331-05-2013: Εγκαίνια του εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού στο Πεταλίδι Μεσσηνίας από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

31-05-2013: Εγκαίνια του εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού στο Πεταλίδι Μεσσηνίας από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  Αθήνα, 31  Μαΐου  2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαίνια του εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού στο Πεταλίδι Μεσσηνίας από τον  Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Νικόλαος Δένδιας: «παράδειγμα οι εθελοντές πυροσβέστες για την ελληνική κοινωνία»

«Για να πάει καλά η πυρόσβεση το καλοκαίρι πρέπει να βοηθήσουμε όλοι»

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας εγκαινίασε σήμερα το απόγευμα τον εθελοντικό πυροσβεστικό σταθμό στο Πεταλίδι Μεσσηνίας.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε μετά την εγκαίνια του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού:  

«Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα εγκαινίασα μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Γεωργιάδη και την Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη, κ. Πέτρο Τατούλη και τον Βουλευτή, κ. Σαμπαζιώτη, τον εθελοντικό πυροσβεστικό σταθμό εδώ στο Πεταλίδι.

Η  λειτουργία του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού έχει μια τεράστια σημασία. Θέλω να είμαι απέναντι σας απολύτως ειλικρινής και ξεκάθαρος. Η πατρίδα μας για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους πολύ μεγάλους κινδύνους ενόψει της αντιπυρικής περιόδου χρειάζεται τη συνεργασία και τη βοήθεια όλης της ελληνικής κοινωνίας, όλων των Ελλήνων πολιτών. Η εποχή στην οποία απλώς καθόμασταν και τηλεφωνούσαμε απλώς να έρθουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα έχει περάσει. Και πάντως δεν μπορεί να σώσει το περιβάλλον της πατρίδας μας, την περιουσία και τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, μία τέτοια αντιμετώπιση. Εάν θέλουμε να πάει καλά η πυρόσβεση αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που έρχεται,  πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Και κατά συνέπεια, εκφράζω από καρδιάς την ευγνωμοσύνη μου στους 29 εθελοντές εδώ στο Πεταλίδι, που δίνουν στην ελληνική κοινωνία το παράδειγμα του πως πρέπει να ενεργήσουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια στη Μεσσηνία, ο κ. Δένδιας δήλωσε:    

«Επειδή αύριο θα έχουμε μια σύσκεψη, η οποία θα περιλαμβάνει και την ασφάλεια στη Μεσσηνία θα μου επιτρέψετε να τα πούμε αύριο. Πάντως έχει έρθει μαζί μου ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, ο καθ’ ύλη δηλαδή αρμόδιος Αντιστράτηγος, ο κ. Δικόπουλος, ο οποίος θα έχει σχετικές συσκέψεις και θα καθορίσει και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και το πώς θα κινηθούμε. Σαν γενικό πλαίσιο η κοινωνία της Μεσσηνίας ας μου επιτρέψει να πω αυτό που κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού του κ. Αντώνη Σαμαρά λέω σε όλη την Ελλάδα. Ότι η ανομία και η παραβατικότητα δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές. Η νομιμότητα θα επικρατήσει στη χώρα. Ευχαριστώ πολύ».

Αμέσως μετά τα εγκαίνια του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού  ο  Υπουργός επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στην έδρα της Μητρόπολης.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα  προεδρεύσει αύριο, Σάββατο 1/6/2013, στις 10.00 το πρωί, σε σύσκεψη στην Καλαμάτα, με αντικείμενο την ασφάλεια και τη δασοπυρόσβεση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των δράσεων για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού κατά τη φετινή τουριστική περίοδο.

Αύριο το πρωί επίσης (9.30 π.μ.) ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Καλαμάτας και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νίκα.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, στις 14.00,   ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα συναντηθεί, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τους αστυνομικούς που τραυματίσθηκαν πέρσι κατά την καταδίωξη κακοποιών. 

      

Τελευταίες Αναρτήσεις