Κυ 27 Νοεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Μάιος 201329-05-2013: Σύσκεψη για θέματα Ασφάλειας Τουριστικών Περιοχών & Δασοπυρόσβεσης στην Κρήτη, υπό τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του...

29-05-2013: Σύσκεψη για θέματα Ασφάλειας Τουριστικών Περιοχών & Δασοπυρόσβεσης στην Κρήτη, υπό τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια και την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 29 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη για θέματα Ασφάλειας Τουριστικών Περιοχών & Δασοπυρόσβεσης στην Κρήτη, υπό τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια και την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη

Πραγματοποιείται αύριο (30/05/2013) στα Χανιά, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας και η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη θα προεδρεύσουν αύριο, Πέμπτη 30/05/2013, στις 9.30 το πρωί, σε σύσκεψη στα Χανιά, με αντικείμενο την ασφάλεια και τη δασοπυρόσβεση στην Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο των δράσεων για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού κατά τη φετινή τουριστική περίοδο. Η σύσκεψη θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Avra Imperial Hotel, στο Κολυμβάρι Χανίων.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γιώργος Δεικτάκης, ο Περιφερειάρχης Περιφέρειας Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά των Σωμάτων Ασφαλείας στη σύσκεψη θα παραστούν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημοσθένης Καβέτσος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Παραβολιδάκης, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Αραβιάκης, η Διοικητής της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Υποναύαρχος Στυλιανή Παπαδάκη και άλλοι Αξιωματικοί.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των κρατικών αρχών (όπως στελέχη των τελωνειακών αρχών και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κρήτης), εκπρόσωποι των Ενώσεων Ξενοδόχων, της Δ.Ε.Η, επαγγελματικών σωματείων, του Ερυθρού Σταυρού, Μ.Κ.Ο., καθώς και εθελοντικών ομάδων.

Επισημαίνεται ότι η Κρήτη είναι ο δεύτερος σταθμός μίας σειράς προγραμματισμένων επισκέψεων, που ξεκίνησε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τις 17 Μαΐου, σε προορισμούς υψηλού ενδιαφέροντος, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Επόμενος προορισμός είναι η Καλαμάτα, όπου την 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί, υπό τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σύσκεψη με θέματα την ασφάλεια των τουριστικών περιοχών και τη δασοπυρόσβεση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τελευταίες Αναρτήσεις