Κυ 27 Νοεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Μάιος 201316-05-2013: Σε συσκέψεις στην Κέρκυρα με αντικείμενο τη δασοπυρόσβεση, την ασφάλεια, όπως επίσης και τη διαβίωση των Ρομά στην...

16-05-2013: Σε συσκέψεις στην Κέρκυρα με αντικείμενο τη δασοπυρόσβεση, την ασφάλεια, όπως επίσης και τη διαβίωση των Ρομά στην περιοχή, θα προεδρεύσει αύριο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 16/05/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συσκέψεις στην Κέρκυρα με αντικείμενο τη δασοπυρόσβεση, την ασφάλεια, όπως επίσης και τη διαβίωση των Ρομά στην περιοχή, θα προεδρεύσει αύριο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Ξεκινά προγραμματισμένες επισκέψεις σε περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος ο κ. Δένδιας

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου ξεκινά από αύριο, 17 Μαΐου 2013, σειρά προγραμματισμένων επισκέψεων στις έδρες Αστυνομικών Διευθύνσεων προορισμών υψηλού ενδιαφέροντος.

Πρώτος σταθμός είναι η Κέρκυρα, όπου ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα προεδρεύσει σε δύο συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο στην αίθουσα εκδηλώσεων των Γενικών Αρχείων Κράτους (Αρχεία του Νομού Κέρκυρας).

Η πρώτη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 π.μ., έχει ως αντικείμενο τη δασοπυρόσβεση, ενώ στη δεύτερη σύσκεψη, στις 11.30 π.μ., θα συζητηθούν θέματα ασφάλειας, καθώς και η διαβίωση των Ρομά στην περιοχή.

Στη σύσκεψη για τα θέματα ασφάλειας των τουριστικών περιοχών στην Κέρκυρα θα συμμετάσχει ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Αναλυτικότερα, στις δύο συσκέψεις ανάλογα με τον τομέα αρμοδιότητάς τους θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά των Σωμάτων Ασφαλείας, στη σύσκεψη για τη δασοπυρόσβεση θα συμμετάσχουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημοσθένης Καβέτσος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος Χρήστος Κονταρίδης, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιόνιων Νήσων Αντιπύραρχος κ. Καρατζιάς Ιωάννης. Επίσης θα συμμετάσχουν Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Αστυνομικοί Διευθυντές και οι Λιμενάρχες Κέρκυρας Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας, ο Διοικητής του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Κέρκυρας και ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Θα συμμετάσχουν επίσης οι Διευθυντές των Δασικών Υπηρεσιών Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας κ.α.

Στη σύσκεψη για την ασφάλεια θα συμμετάσχουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής τα οποία προαναφέρθηκαν, όπως επίσης οι Αερολιμενάρχες Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, στελέχη των τελωνειακών αρχών και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Κέρκυρας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, καθώς και εκπρόσωποι των Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και των Ενώσεων Ξενοδόχων.

Μετά την Κέρκυρα θα ακολουθήσουν αντίστοιχες επισκέψεις και συσκέψεις υπό τον κ. Δένδια σε άλλες τουριστικές περιοχές, όπως στην Πελοπόννησο (Καλαμάτα), την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα (Ρόδος). Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας θα έχει επαφές με εκπροσώπους της περιφερειακής-τοπικής αυτοδιοίκησης και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εξεταστούν διεξοδικά οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής αναφορικά με θέματα δασοπυρόσβεσης και ασφάλειας.

Τελευταίες Αναρτήσεις