Τρ 29 Νοεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Μάιος 201310-05-2013: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με εκπροσώπους της Επιτροπής Εσωτερικής Πολιτικής της Ομοσπονδιακής Κάτω...

10-05-2013: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με εκπροσώπους της Επιτροπής Εσωτερικής Πολιτικής της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής της Γερμανίας και τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Πρεσβείας της Γερμανίας στην Αθήνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 10/05 /2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με εκπροσώπους της Επιτροπής Εσωτερικής Πολιτικής της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής της Γερμανίας και τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Πρεσβείας της Γερμανίας στην Αθήνα

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα (10-05-2013) στο Υπουργείο με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εσωτερικής Πολιτικής της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής της Γερμανίας, με επικεφαλής τον κ. Stephan Mayer . Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ακόμα οι βουλευτές: κ. Gunter Baumann , κ. R ü diger Veit , κα. Daniela Kolbe , κα. Ulla Jelpke , κ. Josef Philip Winkler .

Την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συνόδευε κατά την επίσκεψή της στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Γερμανίας στην Αθήνα κ. Wolfgang Dold .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τις βασικές αρχές του Αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης για το Άσυλο και τη Διαχείριση της Μετανάστευσης, επισημαίνοντας ότι η υλοποίησή του αποβλέπει τόσο στον εξορθολογισμό της διαδικασίας ασύλου όσο και στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης των συνόρων και στη διαμόρφωση μ i ας πολιτικής επιστροφών.

Ο κ. Δένδιας τόνισε επίσης ότι το Αναθεωρημένο Σχέδιο Δράσης δομήθηκε με βάση τις ακόλουθες αρχές:

  • Λειτουργία μίας αποτελεσματικής Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής,
  • Λειτουργία της νέας ανεξάρτητης Υπηρεσίας Ασύλου,
  • Συνολική διαχείριση των υποθέσεων ασύλου που εκκρεμούν – backlog,
  • Ενισχυμένη και αποτελεσματική πολιτική επιστροφών με βάση τα εθελούσια προγράμματα επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), με μέτρα επανένταξης αλλά και με αναγκαστικές επιστροφές, καθώς και με την εφαρμογή των συμφωνιών επανεισδοχής με τρίτες χώρες,
  • Αποτελεσματική και ολοκληρωμένη διαχείριση των συνόρων σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και στο πλαίσιο του κεκτημένου του Schengen με την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της χώρας, τα οποία αποτελούν τα νοτιο-ανατολικά εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνάντησης αναπτύχθηκαν θέματα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και των προκλήσεων που αυτή παρουσιάζει για την Ελλάδα, όπως και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο.

Νωρίτερα το πρωί, η εξαμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εσωτερικής Πολιτικής της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής, επισκέφθηκε τους χώρους του Κέντρου Προαναχωρησιακής Κράτησης Αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα.

Τελευταίες Αναρτήσεις