Σα 30 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Απρίλιος 201326-04-2013: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο κατά...

26-04-2013: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 26 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Νιάρχου και συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee)

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στην Νέα Υόρκη, συναντήθηκε σήμερα στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος: Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα υποδεχτήκαμε τον εξοχότατο Υπουργό Δημοσίας Τάξεως στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, τον κ. Δένδια, έναν πολύ γνωστό, όχι μόνο ως πολιτικό, αλλά και ως εθνικό άνδρα, ο οποίος όπου υπηρέτησε στην Ελλάδα, σε υψηλά πόστα, υπουργικά πόστα, όντως πραγματοποίησε πάρα πολύ σημαντικό έργο. Είχαμε την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων τόσο για την ομογένεια όσο και γενικότερα, για την θέση και την αποστολή της Ελλάδος στο σύγχρονο κόσμο. Και αυτό αποτελεί πάντοτε έναν πολύ γόνιμο διάλογο, ο οποίος κρατάει ζωντανούς και ανοιχτούς τους δρόμους επικοινωνίας μεταξύ μητροπολιτικής Ελλάδος και ομογενείας εκτός Ελλάδος.

Στο πρόσωπο του κ. Υπουργού, του κυρίου Δένδια, είδαμε έναν φωτισμένο άνθρωπο, έναν άνθρωπο ο οποίος πονεί για τον τόπο, εργάζεται για τον τόπο με αποτελεσματικότητα, αλλά και με σεμνότητα, πράγμα το οποίο μετράει σήμερα και μετράει εδώ στην Αμερική πολύ περισσότερο και πάντοτε ευχόμεθα και το έργο το δικό του και της ελληνικής κυβερνήσεως πολιτείας να ευοδωθεί για να υπερνικήσει η Ελλάδα στην κρίση στην οποία την στιγμή αυτή βρίσκεται. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα γίνει. Είμαστε από πλευράς εκκλησιαστικής, ενώπιον της Μεγάλης Εβδομάδος. Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι εβδομάδα του Πάθους και του Σταυρού, αλλά έχει πάντοτε την Ανάσταση. Επομένως όσο μεγάλες και να είναι οι δυσκολίες και όσο βαρύς αν είναι και ο σταυρός τον οποίον σήμερα η πατρίδα μας φέρει, υπάρχει πάντοτε η θέα, η προοπτική της Αναστάσεως. Και με αυτή την προοπτική σήμερα υποδεχόμεθα και αποχαιρετούμε φυσικά τον κ. Υπουργό όταν τελειώσει την αποστολή του εδώ. Ευχόμεθα και στον ίδιο και στον λαό μας στην Ελλάδα, κάθε καλό, κάθε ευλογία και σύντομη υπερνίκηση των δυσκολιών και των αδιεξόδων.

Θερμά ευχαριστούμε κ. Υπουργέ γιατί σήμερα σας είχαμε κοντά μας.

Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Στο πλαίσιο της παρουσίας μου στην Ν. Υόρκη ήταν νομίζω αυτονόητη, όχι μόνο η υποχρέωση μου, αλλά και η μεγάλη μου χαρά, εγώ και οι συνεργάτες μου να έρθουμε να λάβουμε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Επίσης είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακούει οποιοσδήποτε Έλληνας Υπουργός, τις απόψεις του Αρχιεπίσκοπου για την ελληνική ομογένεια και για τη θέση της στο σημερινό αμερικανικό γίγνεσθαι. Θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω τον Αρχιεπίσκοπο γιατί μοιράσθηκε τις σκέψεις του μαζί μας και επίσης να τον διαβεβαιώσω ότι η ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται πάντοτε κοντά στην Εκκλησία και στην Ομογένεια.

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Νιάρχου και συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee).

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας επισκέφτηκε επίσης το Ίδρυμα Νιάρχου στη Νέα Υόρκη, όπου και ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Ιδρύματος για την οικονομική συνεισφορά της στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και για τη συνεχή συνεργασία. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η επέκταση της συνεργασίας στα ευρύτερα θέματα που εγείρονται από τις ισχυρές παράνομες μεταναστευτικές ροές.

Τέλος, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον κ. David Harris, Εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee), με τον οποίο συζήτησαν για την παρουσία και συνεργασία των δύο Κοινοτήτων, Εβραϊκής και Ελληνικής, στις ΗΠΑ, όπως και για την πρόκληση της αντιμετώπισης του νεοναζισμού στο σύγχρονο κόσμο.

Τελευταίες Αναρτήσεις