Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Απρίλιος 201325-04-2013: Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια στα Επιχειρησιακά Κέντρα του FBI και...

25-04-2013: Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια στα Επιχειρησιακά Κέντρα του FBI και του NYPD στη Νέα Υόρκη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 25 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικολάου Δένδια στα Επιχειρησιακά Κέντρα του
FBI
και του
NYPD στη Νέα Υόρκη

Ενημέρωση για τη λειτουργία των Τμημάτων του FBI
και τη διϋπηρεσιακή συνεργασία των Αρχών Ασφαλείας

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη τα κοινά Επιχειρησιακά Κέντρα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών ( F BI ) των ΗΠΑ και της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης ( NYPD ).

Ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε από τον – ελληνικής καταγωγής- επικεφαλής του Γραφείου του FBI στη Νέα Υόρκη George Venizelos για τη λειτουργία των Τμημάτων Πληροφοριών, Καταπολέμησης Κυβερνοεγκλήματος και Ερευνών (στο οποίο υπάγεται και αντίστοιχη υπηρεσία καταπολέμησης της ρατσιστικής βίας). Ενημερώθηκε επίσης για ζητήματα Εκπαίδευσης του FBI και για τον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος Διοίκησης.

Ο Έλληνας Υπουργός ενημερώθηκε επίσης από αξιωματούχους της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης ( NYPD ) για τη διϋπηρεσιακή συνεργασία με το FBI, όπως και για γενικότερα ζητήματα καταπολέμησης τ o υ εγκλήματος.

Ο κ. Δένδιας θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 5.30 μ.μ. σήμερα (τοπική ώρα), στο John Jay College of Criminal Justice του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ( City University of New York ), με θέμα « H Ασφάλεια του Πολίτη και το Κράτος Δικαίου».

Τελευταίες Αναρτήσεις