Τε 27 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Μάρτιος 201329-03-2013: Δελτίο Τύπου για την απονομή των Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων, από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ....

29-03-2013: Δελτίο Τύπου για την απονομή των Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων, από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια, στους σπουδαστές της 16ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα απένειμε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας στους σπουδαστές της 16ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (29.03.2013) το μεσημέρι, απένειμε τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα στους είκοσι τέσσερις (24) ευδοκίμως αποφοιτήσαντες σπουδαστές της 16ης εκπαιδευτικής σειράς 2012-2013, της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.

Στους σπουδαστές περιλαμβάνονται ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, και ανώτεροι υπάλληλοι του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Φαραός, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή της τελετής αποφοίτησης και απονομής των Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων στην «Στρατηγική και Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας».

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Κιούλο.

Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος.

Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Βλάχος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτριος Τσουκαλάς, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεόδωρος Τσίκας ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Βασίλειος Μαστρογιάννη.

Επίσης παρέστησαν, εκπρόσωποι των Αρχηγών του Γ.Ε.ΕΘ.Α. και των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των Αρχηγών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και ο Α΄ Υποδιοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Παναγιώτης Κοντούλης.

Παραβρέθηκαν ακόμα, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ευθύμιος Λυγιδάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Υποστράτηγος Αναστάσιος Λάσκαρης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, καθώς και ανώτεροι και ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. καθηγητές της Σχολής και συγγενείς των αποφοίτων.

Σημειώνεται ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας λειτουργεί από το 1997 και υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποστολή της είναι η μετεκπαίδευση σε επίπεδο μεταπτυχιακό των Ανώτερων Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, της Κυπριακής Αστυνομίας, καθώς και υπαλλήλων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική και την πολιτική Εθνικής Ασφάλειας.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι διάρκειας ακαδημαϊκής περιόδου έως 8 μηνών και το διδακτικό προσωπικό, απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, Πανεπιστημιακούς καθηγητές, Ακαδημαϊκούς και από Πολιτικούς, Κυβερνητικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η διδακτέα ύλη αφορά θέματα:

  • Διακρατικών και Διεθνών Σχέσεων, Διεθνών Οργανισμών.
  • Ευρωπαϊκού και Διεθνές Δίκαιου.
  • Πολιτικής και Διπλωματικής Ιστορίας.
  • Διοικητικής Επιστήμης και Πρακτικής στη Δημόσια Διοίκηση.
  • Κρατικής και Δημόσιας Ασφάλειας.
  • Διαχείρισης Κρίσεων, καθώς και
  • Επικοινωνίας στον τομέα της εσωτερικής Ασφάλειας.

 

Τελευταίες Αναρτήσεις