Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Μάρτιος 201322-03-2013: Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια για την Εθνική Εορτή της 25ης...

22-03-2013: Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου είναι μία ημερομηνία μνήμης για την εθνική παλιγγενεσία του 1821 αλλά και ένα φωτεινό παράδειγμα σήμερα για τον Ελληνισμό. Ένα παράδειγμα που δείχνει ότι όταν υπάρχει εθνικός στόχος οι Έλληνες μπορούν να υπερβούν τις αντιξοότητες και να κάνουν πράξη τις προσδοκίες και τις ελπίδες τους. Και ότι δεν αρκούν οι αναφορές στα κλέη του παρελθόντος, ούτε οι μεγαλόστομες διακηρύξεις προκειμένου να εξυπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον, αλλά απαιτούνται έργα και θυσίες, προκειμένου η πατρίδα να στηθεί και πάλι όρθια.

Αυτός ακριβώς είναι σήμερα ο καλύτερος τρόπος για να αποδώσουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1821. Να επιδιώξουμε να είμαστε υπερήφανοι όχι μόνο για την ένδοξη ιστορία της πατρίδας μας, αλλά και για την τωρινή παρουσία της στο διεθνές γίγνεσθαι. Να αποτρέψουμε έναν νέο εθνικό διχασμό, σαν αυτόν που έθεσε σε μεγάλο κίνδυνο την έκβαση του αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας. Να αξιοποιήσουμε τις διεθνείς μας συμμαχίες και να πείσουμε τους φίλους και εταίρους μας ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον η ύπαρξη μιας ισχυρής Ελλάδας, σε αυτήν την στρατηγικής σημασίας γωνιά του πλανήτη.

Το κεντρικό μήνυμα πρέπει να είναι ένα: με πίστη στις δυνάμεις μας, με επίγνωση των δυσκολιών, αλλά και με πλήρη άρνηση του επίπλαστου πατριωτισμού των απολογητών τυραννικών καθεστώτων που στράφηκαν εναντίον της χώρας μας, οφείλουμε να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον και να βάλουμε πάνω από το «εγώ» το «εμείς». Να διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού την ευνομία και την κοινωνική ειρήνη και να συμβάλλουμε στο να μπει η Ελλάδα ξανά στον δρόμο της δημιουργίας και της ανάπτυξης, απαλλαγμένη από τις πρακτικές του παρελθόντος που υπονόμευσαν την πορεία της. Σε αυτόν τον αγώνα η πατρίδα μας μάς χρειάζεται όλους.

Τελευταίες Αναρτήσεις