Κυ 27 Νοεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Μάρτιος 201321-03-2013: Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια για την Παγκόσμια Ημέρα για την...

21-03-2013: Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2013

Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων είναι μία ακόμη αφορμή για να καταδικάσουμε τις εκδηλώσεις μίσους κατά συνανθρώπων μας, με κριτήριο την εθνότητα στην οποία ανήκουν.

Οφείλουμε σήμερα να καταστήσουμε σαφές ότι η ανθρωπότητα δεν μπορεί να βιώσει νέες γενοκτονίες και φυλετικούς διωγμούς. Ο Ελληνισμός άλλωστε πλήρωσε ακριβά αυτές τις πρακτικές, με ξεριζωμό από τις εθνικές εστίες μεγάλων τμημάτων του. Τάγματα εφόδου και αυτόκλητοι δήθεν «υπερασπιστές» του Νόμου δεν χωράνε σήμερα στην ελληνική κοινωνία, ούτε γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα από την Πολιτεία μας. Η επιβολή του Νόμου, για τον έλεγχο όσων εισέρχονται παρανόμως στη χώρα, όπως ισχύει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες στον πλανήτη, δεν δίνει άλλοθι σε κανέναν αρρωστημένο εγκέφαλο προκειμένου να επιβάλλει το δικό του «δίκαιο» της βίας.

Από το 1979 ήδη, με τον Νόμο 927 κατά των φυλετικών διακρίσεων, η τότε κυβέρνηση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή κατέστησε ποινικά κολάσιμες τις πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις ή βία κατά προσώπων, λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους ή του θρησκεύματος στο οποίο πιστεύουν.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στη σύσταση Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στην Ελληνική Αστυνομία, με σημαντικά ήδη αποτελέσματα, όπως οι συλλήψεις δραστών φυλετικών επιθέσεων και τα αιτήματα δημοσιοποίησης των στοιχείων τους προς τις εισαγγελικές αρχές, όταν υπάρχουν υπόνοιες τέλεσης και άλλων παράνομων πράξεων.

Εκτός όμως από τους Νόμους και τις ενέργειες της Πολιτείας, απαιτείται η απομόνωση της «κουλτούρας της βίας», από οπουδήποτε και εάν προέρχεται, εκ μέρους της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί αυτή η νοοτροπία είναι τελικά που εκτρέφει σήμερα τα αποκρουστικά φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού.

Τη μάχη κατά των ρατσιστικών διακρίσεων οι πολίτες της χώρας μας δεν την χαρίζουν σε κανέναν. Γιατί είναι μία μάχη που πρέπει όλοι μαζί να την κερδίσουμε, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες και ιδεολογικές περιχαρακώσεις.

Τελευταίες Αναρτήσεις