Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201312-02-2013: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια με τον νέο Πρέσβη του Ηνωμένου...

12-02-2013: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια με τον νέο Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα κ. John Kittmer

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια με τον νέο Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα κ. John Kittmer

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα (12/02/2013) με τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένου Βασιλείου κ. John Kittmer στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος κυρίως στους τομείς ασύλου και της παράνομης μετανάστευσης.

Ο κ. Kittme r εξέφρασε την ικανοποίηση της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των τομέων αυτών από την ελληνική πλευρά. Επιπλέον, σε εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταξύ του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργού Μετανάστευσης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Μ ark Η arper , επιβεβαιώθηκε η βούληση της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για βοήθεια τόσο στα προγράμματα εθελούσιων επιστροφών, όσο και στο πρόγραμμα για τους ασυνόδευτους ανήλικους που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προσφέρθηκε επίσης να βοηθήσει τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την ελληνική πλευρά για συνεννόηση με τις κυβερνήσεις τρίτων χωρών, κυρίως του Πακιστάν, του Αφγανιστάν και του Μπαγκλαντές, σχετικά με το θέμα των επιστροφών παράνομων αλλοδαπών.

Ο κ. Kittmer αναφέρθηκε και στην παροχή βοήθειας από τη Βρετανική πλευρά στη Eurodac ( ευρωπαϊκή βάση δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων των αιτούντων άσυλο και των παράνομα ευρισκομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ) τόσο σε επίπεδο λογισμικού, όσο και σε επίπεδο τεχνολογικών μέσων.

Ο Βρετανός Πρέσβης εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για τη σύσταση των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανανέωση της πρόσκλησης που είχε απευθύνει πρόσφατα ο Υπουργός Μετανάστευσης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Μ ark Η arper για επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στο Λονδίνο.

Τελευταίες Αναρτήσεις