Πε 9 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201311-01-2013: Συνάντηση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και των Αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ. με στελέχη της εταιρείας Everest...

11-01-2013: Συνάντηση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και των Αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ. με στελέχη της εταιρείας Everest και του εθελοντικού Φορέα «Συμμαχία για την Ελλάδα»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και των Αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ. με στελέχη της εταιρείας Everest και του εθελοντικού Φορέα
«Συμμαχία για την Ελλάδα»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους ευχαρίστησαν για την πρωτοβουλία να προσφέρουν τα καταστήματα Everest μειωμένες τιμές, στο ένστολο προσωπικό της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που εκτελεί υπηρεσία

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Σωτήριο Γεωργακόπουλο, δέχθηκαν σήμερα (11.01.2013) το μεσημέρι στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου των εταιρειών Goody ’ s – Everest κ. Αθανάσιο Παπανικολάου, τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Ομίλου Everest κ. Ανδρέα Τσούκαλη και τον Γενικό Διευθυντή του Φορέα «Συμμαχία για την Ελλάδα» κ. Γεώργιο Καλούδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και οι δυο Αρχηγοί ευχαρίστησαν τους προσκεκλημένους για την προσφορά του Ομίλου Everest , να διαθέτει, από τα καταστήματα του δικτύου σε όλη την Ελλάδα, είδη με μειωμένες τιμές, στους ένστολους αστυνομικούς και πυροσβέστες που εκτελούν υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι η προσφορά αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της «Συμμαχίας για την Ελλάδα», μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, με μέλη φορείς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και στελέχη επιχειρήσεων, που έχει σκοπό την προώθηση του εθελοντισμού, του πολιτισμού, του τουρισμού, του αθλητισμού κλπ

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας μεταφέροντας τις ευχαριστίες του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια, επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «…..Η προσφορά αυτή, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς, που τα ένστολα Σώματα, όπως και όλη η κοινωνία βέβαια, βιώνουν την κρίση καθώς και κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των ανθρώπων που υπηρετούν με αυταπάρνηση τη δημόσια τάξη και ασφάλεια αυτού του τόπου και του λαού μας, είναι ευπρόσδεκτη….».

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στην σημειολογία και το κοινωνικό μήνυμα της προσφοράς αυτής και τόνισε μεταξύ άλλων:«….Θεωρούμε ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες και με τέτοιες κινήσεις αναστηλώνονται οι θεσμοί της κοινωνικής συνοχής…..Αυτή η πράξη έχει και άλλο ένα ιδιαίτερο συμβολισμό και ο συμβολισμός αυτός έχει να κάνει με την αναγνώριση του έργου της προσφοράς ανθρώπων που καλούνται να επιτελέσουν την αποστολή τους κάτω από δυσμενείς συνθήκες, τόσο οικονομικές όσο και κοινωνικές….».

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «…. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την προσφορά σας, η οποία πράγματι λόγω της οικονομικής κατάστασης που υπάρχει στην κοινωνία μας, παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις και αποτελεί έναν ιδιαίτερο συμβολισμό απέναντι στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας….».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου των εταιρειών Goody ’ s – Everest κ. Αθανάσιος Παπανικολάου τόνισε: «…. Η εταιρεία μας ως μέλος της συμμαχίας για την Ελλάδα επέλεξε να ανταποκριθεί αμέσως στο αίτημα του κ. Καλούδη να προσφέρει κάτι πολύ συμβολικό σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας,.…Θεωρούμε ότι οφείλουμε να συμβάλουμε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου, μια κίνηση που σίγουρα είναι συμβολική, αλλά αν λάβει κανείς υπόψη του το μεγάλο αριθμό των καταστημάτων και τους ανθρώπους που δουλεύουν και επισκέπτονται τα καταστήματα, νομίζω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε με συνέπεια, να προσφέρουμε αυτό το μικρό δώρο σ’ αυτό τον κλάδο. Θα το κάνουμε με χαρά…..»

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής του Φορέα «Συμμαχία για την Ελλάδα» κ. Γεώργιος Καλούδης, αφού αναφέρθηκε στο έργο και τις δράσεις του Φορέα τόνισε ότι: «….Έχουν γίνει από μέλη μας και άλλες προσφορές στο Σώμα και πιστεύω ότι θα κάνουμε και άλλες δράσεις για να ενισχύσουμε το πολύτιμο έργο, αυτό που μας προσφέρετε, την ασφάλεια….».

Τελευταίες Αναρτήσεις