Σα 28 Ιανουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2013Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201301-01-2013: Εορταστικά μηνύματα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας από το Κέντρο της Άμεσης...

01-01-2013: Εορταστικά μηνύματα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, κατά την αλλαγή του χρόνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 1 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εορταστικά μηνύματα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, κατά την αλλαγή του χρόνου.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, κατά την αλλαγή του έτους, επισκέφθηκαν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου αντήλλαξαν ευχές με το προσωπικό και απηύθυναν μέσω ασυρμάτου εορταστικά μηνύματα προς τους αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία.

Στο μήνυμα του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Γυναίκες και άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας, στην αποψινή μεγάλη γιορτινή βραδιά, όλες και όλοι σας, θα θέλατε και θα έπρεπε να είστε κοντά στα αγαπημένα σας πρόσωπα, για να γιορτάσετε μαζί την Πρωτοχρονιά.

Όμως, το καθήκον του Έλληνα Αστυνομικού, είναι να στερείται αυτή την οικογενειακή ατμόσφαιρα και θαλπωρή, για να εξασφαλίσει στους συμπολίτες μας το πολύτιμο αίσθημα ασφάλειας, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη, σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η Πατρίδα μας.

Το καθήκον αυτό, η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός, το επιτελούν καθημερινά και όλες τις ώρες του 24ώρου, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αυτοθυσίας και αυταπάρνησης, χωρίς να επηρεάζονται, από τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στις οποίες έχει περιέλθει και η Αστυνομική οικογένεια σήμερα, γεγονός που αναγνωρίζεται με ευγνωμοσύνη από την Πολιτεία και την κοινωνία μας.

Τις δύσκολες αυτές οικονομικές σας συνθήκες, τις συμμεριζόμεθα και τις κατανοούμε απόλυτα, και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για τη βελτίωση τους, ευθύς ως η οικονομία της χώρας το επιτρέψει και, αν καταστεί δυνατό, ακόμα γρηγορότερα.

Σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε, για τη συνεχή και ανιδιοτελή κοινωνική σας προσφορά, για την οποία εσείς και οι οικογένειες σας θα πρέπει να είστε υπερήφανοι.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Αστυνομική οικογένεια, όπως πάντοτε άλλωστε, θα συνεχίσει, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, να συμβάλει στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Πατρίδα μας, ώστε να επιτευχθεί ένα υψηλό αίσθημα ασφάλειας και αισιοδοξίας, που αποτελεί βασική προϋπόθεση, για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας μας.

Εκ μέρους του Υπουργού μας κ. Νικολάου Δένδια και εμού, θέλω να εκφράσω σε σας και τις οικογένειες σας τις πιο θερμές ευχές μας για ένα δημιουργικό και ελπιδοφόρο καινούργιο χρόνο με υγεία και ευτυχία. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε εσάς και τις οικογένειές σας».

Στη συνέχεια, στο μήνυμά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε τα ακόλουθα:

«Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες, γνωρίζω καλά πως όλοι σας, όλοι µας, αυτή τη στιγμή της αλλαγής του χρόνου θα θέλαμε να είμαστε σπίτια µας, µε τις οικογένειές µας, µε τους φίλους και τους συγγενείς µας.

Γνωρίζω όμως, το ίδιο καλά, πως όλοι σας, πάνω και πέρα από την επιθυμία αυτή, συνειδητά, µε αίσθημα ευθύνης και µε ικανοποίηση αποδέχεστε την κοινωνική αναγκαιότητα της παρουσίας σας στους χώρους που αυτή τη στιγμή βρίσκεστε για να προστατεύσετε και να βοηθήσετε τους συμπολίτες μας.

Σίγουρα, η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμ η. Το 2012 ήταν ένας χρόνο ς δύσκολος µε θυσίες, σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο. Ένας χρόνος που δόθηκαν και κερδήθηκαν πολλές μάχες. Από την Πολιτεία, από την κοινωνία, από την Ελληνική Αστυνομία .

Όμως, οι θυσίες αυτές και µε τη δική σα ς πολύπλευρη και ουσιαστική προσφορά φαίνεται πως αποδίδουν. Φαίνεται πως το νέο έτος, το 2013, θα είναι έτος ελπίδας. Έτος που θα σηματοδοτήσει τη νέα αρχή της χώρας και των πολιτών προς ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον για εμάς και τα παιδιά µα ς χωρίς τα βάρη, τα λάθη και τις «αστοχίες» του παρελθόντος.

Δεν πρέπει, λοιπόν αυτή την κρίσιμη ώρα να φυγοδικήσουμε, να λιποτακτήσουμε, να παραιτηθούμε από την προσπάθεια. Δεν ταιριάζει στην ιστορία, στο έργο, στην αντίληψή µας. Και δεν θα το πράξουμε. Θα συνεχίσουμε µε ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, µε ακόμη περισσότερη αποφασιστικότητα.

Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, εσείς, έχετε αποδείξει ότι προμαχείτε στις προκλήσεις της ιστορίας, ότι υπερασπίζεστε πάντοτε στην πρώτη γραµµή τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας, που προσβλέπει σ’ εσάς με εμπιστοσύνη, που αναγνωρίζει το έργο και τις προσπάθειές σας.

Θέλω, ως Αρχηγός του Σώματος, να σας εκφράσω την ικανοποίησή µου για την προσφορά σας, τον υψηλό βαθμό ομοψυχίας, συνοχής και αλληλεγγύης που επιδεικνύετε και την υπευθυνότητα µε την οποία ανταποκρίνεστε στην εθνική και κοινωνική σας αποστολή.

Θέλω, επίσης να μοιραστώ μαζί σας, αυτό το αίσθημα ικανοποίησης, χαράς και υπερηφάνειας που όλοι όσοι ανήκουμε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας νοιώθουμε, όταν το έργο και η προσφορά µας αποδίδουν αποτελέσματα και μετουσιώνονται σε οφέλη για τη χώρα, την κοινωνία και τον πολίτη.

Εύχομαι στον καθέναν από εσάς και στις οικογένειέ ς σας Χρόνια Πολλά µε υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίσου μ ε τις προσπάθειές µας και να στηρίξουμε την Πατρίδα και την κοινωνία.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Τελευταίες Αναρτήσεις