Τρ 31 Ιανουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201216-10-2012: Συγχαρητήρια ομιλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην...

16-10-2012: Συγχαρητήρια ομιλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγχαρητήρια ομιλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αθανάσιο Ανδρεουλάκο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου συνεχάρη τους αστυνομικούς οι οποίοι συμμετείχαν στη σύλληψη του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε στη συγχαρητήρια ομιλία του:

«Θέλω να σας συγχαρώ από την πλευρά του ελληνικού Κράτους, της ελληνικής Πολιτείας, για τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποί o εκτελέστηκε η επιχείρηση της σύλληψης του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων. Καταλαβαίνω πολύ καλά, το καταλαβαίνει ο κάθε Έλληνας πολίτης, ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις δεν είναι εύκολες, δεν είναι αυτονόητες και εμπεριέχουν κίνδυνο για τη ζωή σας και τη σωματική σας ακεραιότητα. Θέλω λοιπόν σημειολογικά, να σφίξω το χέρι του καθενός και της καθεμιάς.

Από κει και πέρα, θα ήθελα να μιλήσω γενικότερα για τα θέματα αστυνόμευσης. Η σημερινή πολύ μεγάλη επιχείρηση στο Ζεφύρι αποδεικνύει ένα πράγμα, το οποίο είναι μέσα στο γενετικό υλικό, στο DNA της Ελληνικής Αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας: ότι δεν είναι επιτρεπτό να υπάρξουν και να αφεθούν να συντηρούνται εστίες ανομίας στη χώρα. Αν μου επιτρέπετε να πω κάτι, έχουμε ζήσει όλοι πολλά χρόνια με την ανοχή εστιών ανομίας στη χώρα. Είτε αυτές λέγονται κουκούλες, είτε λέγονται Ζεφύρι, είτε λέγονται με διάφορους τρόπους αυτές οι εστίες ανομίας πρέπει να σταματήσουν.

Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι δεν είναι κάτι εύκολο. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι δεν είναι κάτι που θα συμβεί με έναν μαγικό τρόπο αύριο το πρωί. Έχω απόλυτη αίσθηση ότι απαιτείται βάθος χρόνου και ένταση προσπάθειας και ειλικρινά – γιατί δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ τα πράγματα – ξέρω πολύ καλά ότι όλα αυτά καλείστε να τα κάνετε βασισμένοι σε μια οργανωτική δομή της δεκαετίας του ʼ80. Και κάτι που είναι ακόμη πιο στενάχωρο για μένα που είμαι ο πολιτικός σας προϊστάμενος, με αμοιβές που θυμίζουν τη δεκαετία του ʼ60.

Όμως θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι παρά ταύτα εκπτώσεις είμαι σίγουρος ότι δεν θέλετε να γίνουν και δεν μπορούν να γίνουν. Είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε στο καθήκον μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία, στη δημοκρατία, στο κράτος, στην Πατρίδα, στο Έθνος. Οι καιροί είναι κομβικοί. Η χώρα, η κοινωνία, η Πατρίδα μας, διέρχεται υπαρξιακή αγωνία και βασίζεται πάνω σας σʼ ένα πολύ μεγάλο βαθμό για να μπορέσετε να αποκαταστήσετε ένα βασικό πυλώνα επιβίωσης της κοινωνίας μας. Την αντίληψη του κάθε ανθρώπου ότι η νομιμότητα τον προστατεύει, ότι η ασφάλεια είναι κάτι το οποίο δικαιούται. Αυτό για αρκετό καιρό δεν ήταν αυτονόητο. Πρέπει αυτό το αγαθό να το επανακτήσουμε και να το επαναπροσφέρουμε στον Έλληνα πολίτη, στην ελληνική κοινωνία.

Και δεν πρέπει να επιτρέψουμε, δεν πρέπει να επιτρέψετε, μικρές εικόνες αποτυχιών, αβλεψιών, αμελειών, αδιαφορίας, να αμαυρώσουν μια τεράστια προσπάθεια η οποία διεξάγεται με κίνδυνο της ζωής και της υγείας σας για να προστατέψετε τα αγαθά της ελληνικής κοινωνίας και του Έλληνα πολίτη.

Σας είμαι προσωπικά αλλά και ως μέλος της Κυβέρνησης βαθύτατα ευγνώμων και σας δηλώνω ότι στο βαθμό που οι δυνατότητες το επιτρέπουν θα είμαι δίπλα σας, αρωγός στην τεράστια προσπάθεια που εσείς καταβάλλετε.

Από βάθους καρδιάς, σας ευχαριστώ θερμά».

Τελευταίες Αναρτήσεις