Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201218-09-2012: Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την αποδέσμευση αστυνομικών από τη φρούρηση πολιτικών και άλλων προσώπων

18-09-2012: Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την αποδέσμευση αστυνομικών από τη φρούρηση πολιτικών και άλλων προσώπων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την αποδέσμευση αστυνομικών από τη φρούρηση πολιτικών και άλλων προσώπων.

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση του μέτρου της αποδέσμευσης αστυνομικών από τη φρούρηση πολιτικών και άλλων προσώπων, με την εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας των αιτημάτων εξαίρεσης από το μέτρο αυτό, όπως προβλέπεται από το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ 100/2012), το οποίο υπογράφηκε πρόσφατα από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια.

Σύμφωνα με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα, οι αποφάσεις που εκδόθηκαν πριν από τη δημοσίευση του, για προστατευτική φύλαξη στόχων καθώς και για την προστασία Βουλευτών, Ευρωβουλευτών και Περιφερειαρχών, παύουν να ισχύουν μετά την παρέλευση αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι ημερών, η οποία εκπνέει σήμερα, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι δεν υποβάλλουν εντός της προθεσμίας αυτής σχετικό αίτημα προστατευτικής φύλαξης στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τυχόν αιτήματα εξετάζονται κατά περίπτωση, με κριτήρια αξιολόγησης την όποια υφισταμένη επικινδυνότητα και τον υπάρχοντα βαθμό απειλής.

Τελευταίες Αναρτήσεις