Τε 27 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201218-09-2012: Δελτίο Τύπου σχετικά με συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια με τον...

18-09-2012: Δελτίο Τύπου σχετικά με συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. Kerim Uras

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. Kerim Uras

Πρόσκληση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα (18/09/2012) το πρωί με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. Kerim Uras, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην παράνομη μετανάστευση και τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα αυτό, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, οι οποίες δημιουργούν κλίμα ανησυχίας για την ενδεχόμενη πρόκληση μείζονος ανθρωπιστικής κρίσης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισήμανε στον Τούρκο Πρέσβη ότι η εικόνα στο χερσαίο τμήμα των ελληνοτουρκικών συνόρων έχει βελτιωθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα, αλλά και ότι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία της Τουρκίας στην αποτροπή μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, στο τουρκικό έδαφος.

Τόνισε επίσης, ότι απαιτείται εντατικοποίηση των προσπαθειών της Τουρκίας στα θαλάσσια σύνορα, λόγω της σημαντικής αύξησης των ροών παράνομης μετανάστευσης.

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα απηύθυνε προς τον Έλληνα Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία στο προσεχές διάστημα.

Τελευταίες Αναρτήσεις