Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201217-09-2012:Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό...

17-09-2012:Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και με τη συμμετοχή επίσης των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας και Αιγαίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: Στη σύσκεψη, σήμερα το μεσημέρι, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού και με την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, του υπουργού κ. Μουσουρούλη και εμού, έγινε μία εκτεταμένη συζήτηση, καταρχήν για την προετοιμασία μας σχετικά με την πιθανότητα ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία και προσφυγικού ρεύματος.

Η χώρα έχει, ήδη, σχεδιασμό για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο σχεδιασμός υπεβλήθη στον Πρωθυπουργό και από εκεί και πέρα, θα υπάρξει εξέλιξη του σχεδιασμού τις επόμενες μέρες.

Επίσης, έγινε μία εκτενής συζήτηση για τη λήψη μέτρων, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις παράνομες μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο, να θωρακίσουμε το Αιγαίο. Και η σύσκεψη θα συνεχιστεί το απόγευμα στις 18:00 στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπό την προεδρεία του κ. Παναγιωτόπουλου, με παρόντα εμένα και τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, τον κ. Μουσουρούλη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε υπουργέ, έχετε εκπονήσει ένα σχέδιο, αν μπορούσατε σε αδρές γραμμές να μας πείτε, τι περιλαμβάνει αυτό και, αφετέρου, αν βλέπετε να έχουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα κύματα μεταναστευτικά από τη Συρία.

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: Όπως όλοι ξέρουμε, στη Συρία υπάρχει ένα μεγάλο θέμα. Έχει αρχίσει να διαφαίνεται ένα προσφυγικό ρεύμα. Καταρχήν, δεν έχει φθάσει σε μεγάλους αριθμούς στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή πηγαίνει προς την Τουρκία, την Ιορδανία και το Ιράκ. Όμως, η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη. Υποβλήθηκε, λοιπόν, ο σχεδιασμός στον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως, τον κ. Σαμαρά, ο οποίος τον ενέκρινε και από εκεί και πέρα, ξαναλέω, είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε οποιαδήποτε πρόκληση. Όμως, εδώ θέλω να είμαστε σαφείς: κάθε προσπάθεια χρειάζεται εκτός από τη στήριξη της Κυβέρνησης και τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Τελευταίες Αναρτήσεις