Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Αύγουστος 201206-08-2012: Απάντηση στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ανακοίνωσή του σχετικά με την εξέλιξη του Σχεδίου «Ξένιος Ζευς»

06-08-2012: Απάντηση στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ανακοίνωσή του σχετικά με την εξέλιξη του Σχεδίου «Ξένιος Ζευς»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 06 Αυγούστου 2012

Απάντηση στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ανακοίνωσή του σχετικά με την εξέλιξη του Σχεδίου «Ξένιος Ζευς»

Η γεμάτη αντιφάσεις ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μόνο απορίες και θλίψη προκαλεί για τη στάση του κόμματος απέναντι στο πολύ σοβαρό ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μία εγκαλεί την κυβέρνηση για την έλλειψη αποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση της «γκετοποίησης» της Αθήνας, προδικάζοντας ότι είναι «επικοινωνιακό» και όχι ουσιαστικό το μέτρο. Και από την άλλη υποπίπτει στο βαρύτατο ολίσθημα να στρέφεται εναντίον της ίδιας της χώρας (και όχι της συγκεκριμένης κυβέρνησης) χρησιμοποιώντας βαρύγδουπες και εντελώς άστοχες εκφράσεις, όπως «πογκρόμ», «στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «ρατσισμός».

Σε μια απελπισμένη επίσης προσπάθεια να βρει λαϊκό έρεισμα, έχοντας ήδη απέναντι την κοινωνία για την στάση του στο ζήτημα του επιχειρησιακού σχεδίου «Ξένιος Ζευς», ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί ανεπιτυχώς να υποθάλψει και τοπικιστικές αντιδράσεις.

Απορίας άξιον είναι ακόμη πως το κόμμα που αποτελεί τον μόνιμο κατήγορο των Ελλήνων Αστυνομικών εμφανίζεται να κόπτεται για τις συνθήκες διαμονής τους στον Έβρο (οι οποίες παρεμπιπτόντως είναι άριστες) και να μιλά για λογαριασμό τους.

Πάνω απ’ όλα και κυρίως όμως ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σε ρόλο συνηγόρου των παράνομων μεταναστών. Αγνοώντας ηθελημένα ότι επί χρόνια παραβιάζονταν συστηματικά και συνεχώς τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, με το να μετατρέπονται σε όργανα αδίστακτων συμμοριών, με την ανοχή και του συγκεκριμένου κόμματος.

Δυστυχώς, με«κορώνες» λαϊκισμού και προσπάθεια «χαϊδέματος» τοπικιστικών αντιδράσεων το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης δεν λύνεται. Λύνεται μόνο με έργα. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συστρατευθεί σε μια εθνική προσπάθεια, τουλάχιστον ας σταματήσει να την υπονομεύει. Θα είναι αντιμέτωπος με την ελληνική κοινωνία και όχι με την κυβέρνηση.

Τελευταίες Αναρτήσεις