Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Ιούνιος 201212-06-2012:Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθερίου Οικονόμου σχετικά με την εφαρμογή προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων σε υπηκόους τρίτων χωρών, στα...

12-06-2012:Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθερίου Οικονόμου σχετικά με την εφαρμογή προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων σε υπηκόους τρίτων χωρών, στα συνοριακά σημεία εισόδου ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου, προερχομένους από την Τουρκία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, με αφορμή την έναρξη εφαρμογής της «χορήγησης θεωρήσεων στα συνοριακά σημεία εισόδου ελληνικών νησιών του Αν. Αιγαίου, σε υπηκόους τρίτων χωρών προερχόμενους από την Τουρκία» προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να ενθαρρύνει τις επισκέψεις τουριστών προερχόμενους από τη γείτονα χώρα προς την Ελλάδα και αποβλέποντας στην ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας, σε μια δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, προβαίνει σε εφαρμογή ενός προγράμματος “χορήγησης θεωρήσεων στα συνοριακά σημεία εισόδου ελληνικών νησιών του Αν. Αιγαίου, σε υπηκόους τρίτων χωρών προερχόμενους από την Τουρκία ”.

Η επιτυχής εφαρμογή αυτού του πιλοτικού προγράμματος, πέραν των θετικών οικονομικών του παραμέτρων, θεωρείται ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο λαών και θα καταδείξει στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι η Ελλάδα μέσα από ένα πνεύμα αλληλεγγύης συνεισφέρει στη μεγαλύτερη προσέγγιση της Τουρκίας με την Ευρώπη».

Τελευταίες Αναρτήσεις