Σα 1 Απριλίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Ιούνιος 201201-06-2012: Επίσκεψη Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου και Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου στην Υπηρεσία Εσωτερικών...

01-06-2012: Επίσκεψη Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου και Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα , 1 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουνίου, την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Αφού ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Υπηρεσίας και για τον προγραμματισμό νέων δράσεων, ο κ. Οικονόμου έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες, ενώ για μια ακόμα φορά εξήρε το έργο και τη σημασία της συγκεκριμένης Υπηρεσίας. Επιπλέον, τόνισε την αποτελεσματικότητα της, γεγονός μάλιστα που αναγνωρίστηκε και από την Πολιτεία, όταν με το Νόμο ν. 3938/11, της ανατέθηκε η αντιμετώπιση της διαφθοράς σε όλο τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, όπου και η αξιοπιστία της Χώρας μας δοκιμάζεται, η εδραίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το Κράτος αποτελεί πρώτιστο μέλημα. Στο πλαίσιο αυτό η πάταξη της διαφθοράς θα πρέπει να αποτελεί το βασικό πυλώνα των προσπαθειών μας».

Σε ότι αφορά στη δραστηριότητα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ενδεικτικά, αναφέρεται ότι για το 2011 ασκήθηκαν 129 ποινικές διώξεις σε βάρος δημοσίων υπαλλήλων (αστυνομικών, εφοριακών, υπαλλήλων πολεοδομιών) για διαφθορά, χρηματισμό κλπ και πραγματοποιήθηκαν 38 συλλήψεις. Επιπλέον, στο πρώτο τετράμηνο του 2012, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος 21 ατόμων και έχουν συλληφθεί 17.

Πλήρη στοιχεία για τη δραστηριότητα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων θα δοθούν μετά την αναλυτική παρουσίαση του έργου της Υπηρεσίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων.

Τελευταίες Αναρτήσεις