Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήASYLOANAKOINWSEIS31-05-2012:Συμμετοχή της Διευθύντριας της Υπηρεσίας Ασύλου, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Μαρίας Σταυροπούλου στη Συνέντευξη Τύπου, για θέματα...

31-05-2012:Συμμετοχή της Διευθύντριας της Υπηρεσίας Ασύλου, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Μαρίας Σταυροπούλου στη Συνέντευξη Τύπου, για θέματα σχετικά με το «Άσυλο & τη Μετανάστευση» που διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Αθήνα, 31 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Μαρία Σταυροπούλου, συμμετείχε με παρέμβασή της, στη Συνέντευξη Τύπου, για θέματα σχετικά με το «Άσυλο & τη Μετανάστευση» που διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, σήμερα, 31.05.2012, στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Ο Επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, κ. Γιώργος Τσαρμπόπουλος ήταν συντονιστής και κεντρικός εισηγητής της Συνέντευξης Τύπου, η οποία ως στόχο είχε να συμβάλει στο δημόσιο διάλογο για τους Πρόσφυγες.

Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο Επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), κ. Δανιήλ Εσδράς.

Κατά την παρέμβασή της η κ. Σταυροπούλου, αναφέρθηκε καταρχήν στον απώτερο στόχο της Υπηρεσίας που δεν είναι άλλος από το να μπορέσει γρήγορα να ξεκινήσει την ουσιαστική δουλειά, δηλαδή, την παραλαβή και εξέταση των αιτημάτων ασύλου που υποβάλλονται από υπηκόους τρίτων χωρών. Τονίζοντας, για μια ακόμη φορά ότι: «Η διαδικασία ασύλου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας σύγχρονης πολιτικής για τη μετανάστευση.»

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι: «Η Υπηρεσία Ασύλου για να συμβάλει στη διευκόλυνση των πολιτών αφού συνέλλεξε τις συχνότερες ερωτήσεις που απευθύνουν στην Υπηρεσία, ανήρτησε στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε ειδικό banner τις 40 πιο συχνές ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους σχετικά με το Άσυλο και τη Μετανάστευση».

Ενώ, με την ευκαιρία προσκάλεσε για ακόμη μια φορά όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να ενταχθούν στο προσωπικό της Υπηρεσίας Ασύλου.

Τελευταίες Αναρτήσεις