Τρ 29 Νοεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Μάιος 201217-5-2012: Τελετή παράδοσης και παραλαβής της Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

17-5-2012: Τελετή παράδοσης και παραλαβής της Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 17 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετή παράδοσης και παραλαβής της Ηγεσίας
του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο νέος Υπουργός, Ελευθέριος Οικονόμου, ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρουσία του απερχόμενου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του απερχόμενου Υφυπουργού Μανώλη Όθωνα.

Ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου επεσήμανε:

«είμαι βέβαιος ότι το έργο μας αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας, όπως αυτός θα υπηρετηθεί το επόμενο διάστημα, ανεξαρτήτως των φυσικών προσώπων που θα κληθούν να υπηρετήσουν την ανάλογη πολιτική. Έχουμε δομήσει ένα ισχυρό οικοδόμημα. Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, αλλά και τους Αρχηγούς όλων των κομμάτων για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου:

Αναγνωρίζω σε αυτήν μεγάλη τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Πρωταρχικός στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας σε περιβάλλον ασφάλειας. Με λίγα λόγια να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Με σκληρή δουλειά, συστηματική προσπάθεια και προσήλωση στο καθήκον είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε ».

Ο απερχόμενος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του, εστιάζοντας στο τελευταίο δίμηνο. Ειδικότερα: ενίσχυση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ κατά 1.000 άτομα, δημιουργία του πρώτου Κέντρου Κλειστής Προσωρινής Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών και στοχευμένες δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών στο Κέντρο της Αθήνας.

Τέλος μίλησε για την ανάγκη ενότητας στον τόπο και κάλεσε όλους τους Έλληνες να είναι ενωμένοι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία λέγοντας χαρακτηριστικά: «πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, ούτως ώστε οι Έλληνες να είμαστε ενωμένοι. Το έχουμε ανάγκη τώρα περισσότερο από ποτέ. Να είμαστε ενωμένοι, να οδηγηθούμε στις κάλπες με βάση το κοινό συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας, αλλά ενωμένοι και όχι διχασμένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι ότι αυτός ο τόπος θα έχει το μέλλον που του πρέπει. Ότι τα παιδιά μας θα εξασφαλίσουν ένα μέλλον γιατί εργαζόμαστε εμείς τώρα».

Από την πλευρά του ο επίσης απερχόμενος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της 20μηνης παραμονής του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγοντας: « οι είκοσι μήνες για μένα ήταν ένας κύκλος πολύ σημαντικός στην προσωπική μου διαδρομή, θα έλεγα στην ίδια τη ζωή μου. Δεν πέρασα απλά από το υπουργείο αυτό, αλλά ταυτίστηκα με τις ανάγκες του, με την αποστολή του, με τις αγωνίες του με τις επιτυχίες του αυτό το διάστημα, αλλά και με όλες τις δύσκολες στιγμές του. Πάνω απ’ όλα όμως, ταυτίστηκα με τους ανθρώπους που βρέθηκα μαζί τους και που ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας » ενώ πρόσθεσε «είμαστε βέβαιοι ότι ο αγώνας ο οποίος, είναι μπροστά μας, θα είναι ένας αγώνας ο οποίος θα είναι άνισος. Γιατί είναι πάντα άνισος ο αγώνας όταν αναμετριέται η μετριοπάθεια, η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα με τη δημαγωγία και το λαϊκισμό και έχοντας επίγνωση αυτής της δυσκολίας, αποφασισμένοι να δώσουμε αυτή τη μάχη για την πατρίδα, χωρίς καθόλου να υποκύπτουμε στους πειρασμούς των μικροκομματικών ή προσωπικών σκοπιμοτήτων και φιλοδοξιών, θα τη δώσουμε νικηφόρα».

Στην τελετή παρέστησαν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Δράμας, Δημήτριος Κυριαζίδης, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης, ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους Δημήτριος Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών, Αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Πρέσβης Κων/νος Μπίκας. Τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής εκπροσώπησε ο Γενικός Επιθεωρητής Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχος Μιχαήλ Λουκόπουλος, Επίσης παρέστησαν ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος, ανώτατοι Αξιωματούχοι της Πολιτείας, καθώς και προσωπικό των φορέων του Υπουργείου.

Ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου

Ομιλία του απερχόμενου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ομιλία του απερχόμενου Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα

Τελευταίες Αναρτήσεις