Δε 8 Αυγούστου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Απρίλιος 201210-04-2012:Εγκαίνια μεταστέγασης του νέου Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους στις Καρυές Χαλκιδικής παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας

10-04-2012:Εγκαίνια μεταστέγασης του νέου Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους στις Καρυές Χαλκιδικής παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 10 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαίνια μεταστέγασης του νέου Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους στις Καρυές Χαλκιδικής παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.

Το νέο οίκημα του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους στις Καρυές Χαλκιδικής εγκαινίασε προχθές, 8 Απριλίου 2012, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.

Στη τελετή των εγκαινίων χοροστάτησαν ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Γέροντας Βαρνάβας και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων, Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, στην ομιλία του ευχαρίστησε την Ιερά Μονή Ιβήρων για την προσφορά του κτιρίου όπου μεταστεγάστηκε το νέο Αστυνομικό Τμήμα Καρυών, την Ιερά Επιστασία, καθώς και τον Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστο Κασμίρογλου για την άψογη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί όλο αυτό το διάστημα και βοήθησε στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων της Αγιορείτικης Κοινότητας και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Την παρουσία μου στα Άγια αυτά μέρη όπου συναντάται ο Θεός με τον άνθρωπο, συνοδεύουν πάντοτε αισθήματα συγκίνησης, ανάτασης και ευγνωμοσύνης. Είναι για εμένα μεγάλη τιμή, να βρίσκομαι εδώ, λίγες μέρες πριν από την Ανάσταση για να εγκαινιάσω το καινούριο Αστυνομικό Τμήμα. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως δείγμα σεβασμού απέναντι στον ιερό αυτό τόπο και τους οικιστές του…Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και εμείς να αντιμετωπίσουμε μαζί σας το κάθε ζήτημα που έχετε μπροστά σας».

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: «… Σήμερα ο σκοπός της επίσκεψής μου συνδυάζεται με ένα εξαιρετικό, ως προς τα συμβολικά του χαρακτηριστικά, γεγονός. Τη μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Καρυών στο νέο οίκημα το οποίο η Ιερή Κοινότητα, άμεσα, γενναιόδωρα και αποτελεσματικά ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της Υπηρεσίας μας. ….Η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ιερή Κοινότητα Αγίου ΄Ορους, μέσω του Αστυνομικού Τμήματος Καρυών και των εννέα (9) Αστυνομικών Σταθμών, καταδεικνύει κατά τρόπο ιδανικό την ανάγκη συνύπαρξης της Θείας βοήθειας και της ταπεινής ανθρώπινης συνδρομής στην προστασία του ανθρώπου και της κοινωνίας. …Ως Αρχηγός του Σώματος σας θέλω να διαβεβαιώσω την Ιερά Επιστασία ότι η Ελληνική Αστυνομία θα είναι πάντοτε παρούσα σε κάθε στιγμή που θα χρειαστεί την παρέμβασή μας ».

Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, Αστυνομικός Διευθυντής Παπουτσής Κωνσταντίνος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τόνισε τη μεγάλη σημασία της μεταστέγασης του νέου αστυνομικού τμήματος για την περιοχή και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος αυτού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου και εκπρόσωποι των μονών και λοιπών Αρχών του Αγίου Όρους.

Επίσης, παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Παπαδόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Κανάλης, ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος ΠΣ, Βασίλειος Τουλίκας, αξιωματικοί του Σώματος, καθώς και το αστυνομικό προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους.

Το νέο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Όρους βρίσκεται στις Καρυές Χαλκιδικής και εδρεύει μέσα σε ανακαινισμένο διώροφο κτίριο με υπόγειο, συνολικού εμβαδού 320 τ.μ. περίπου και διαθέτει, εκτός από τα γραφεία και τους λοιπούς χώρους της Αστυνομικής Υπηρεσίας, κοιτώνες και αίθουσες ψυχαγωγίας για το αστυνομικό προσωπικό, αλλά και σύγχρονη εγκατάσταση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με υβριδικό σύστημα φωτοβολταϊκών στοιχείων.

Τελευταίες Αναρτήσεις