Πε 18 Αυγούστου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Απρίλιος 201204-04-2012:Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού με...

04-04-2012:Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού με το Δήμαρχο Αχαρνών & Εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το χώρο κλειστής φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 4 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012, συνάντηση με το Δήμαρχο Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο και εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση παρέστησαν και οι Υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ.κ Μανώλης Όθωνας και Ελευθέριος Οικονόμου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν, ο Υπουργός, να τους ενημερώσει σχετικά με το σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία του πρώτου χώρου κλειστής προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αττική, και συγκεκριμένα, στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή Αμυγδαλέζα Αχαρνών, και να τους παρουσιάσει αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες για τις συνθήκες λειτουργίας του.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετέφεραν στον Υπουργό τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα επικρατούν στους χώρους αυτούς, εκφράζοντας τον φόβο για την υποβάθμιση της περιοχής γύρω από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών ότι η χρήση των εγκαταστάσεων στην Αμυγδαλέζα θα είναι πιλοτική και μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία και άλλων χώρων προσωρινής φιλοξενίας στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα ωφελήσει την τοπική κοινωνία, καθώς θα προσφέρει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, κατά το διάστημα λειτουργίας τους, στους κατοίκους της περιοχής. Επιπλέον, θα συνοδευτεί και από ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον Δήμο Αχαρνών.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επανέλαβε ότι αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης, οι χώροι προσωρινής φιλοξενίας να δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα και να λειτουργήσει τουλάχιστον ένας, πριν από τις επικείμενες εθνικές εκλογές, καθώς και ότι οι χώροι αυτοί θα λειτουργούν βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Τελευταίες Αναρτήσεις