Σα 26 Νοεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Μάρτιος 201221-03-2012: Δελτίο Τύπου με χαιρετισμό του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας,...

21-03-2012: Δελτίο Τύπου με χαιρετισμό του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο ζήτημα νομοθεσίας, έργων και υποδομών. Απαιτεί βαθιά και ουσιαστική αλλαγή νοοτροπίας και στάσεων»

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, παρευρέθηκε χθες, Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, και απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργάνωσε, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος).

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν οι καλύτεροι τροχονόμοι για το 2011.

Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι «η οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο ζήτημα νομοθεσίας, έργων και υποδομών. Απαιτεί βαθιά και ουσιαστική αλλαγή νοοτροπίας και στάσεων. Αυτή την αλλαγή ενισχύουν πρωτοβουλίες όπως αυτή. Όχι μόνο γιατί αποδεικνύουν περίτρανα τη δύναμη της κοινωνίας πολιτών, αλλά γιατί, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των ανθρώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν.

Εφαρμόζουμε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την οδική ασφάλεια, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με πολύ καλά αποτελέσματα. Είμαι όμως ο τελευταίος που θα υποστήριζα ότι έχουμε πετύχει όλους τους στόχους μας. Στον αγώνα μας για την επίτευξη ενός ικανοποιητικού επιπέδου οδικής ασφάλειας έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κρόκος, ο Διευθυντής Τροχαίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ Ταξίαρχος Ανδρέας Κορδολαίμης και άλλοι Αξιωματικοί της Τροχαίας.

Η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.). Θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 24 Μαρτίου και περιλαμβάνει δράσεις, που θα προωθούν την οδική ασφάλεια, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Επιπλέον στις 22 Μαρτίου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, θα εορτασθεί και η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο», ενώ επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά φέτος θα υπάρξει ταυτόχρονη συνεργασία με όλους τους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους προκειμένου να γίνει διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στους οδηγούς για την ευγένεια και τον πολιτισμό στο δρόμο.

Ακολουθεί αναλυτικά ο χαιρετισμός του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου

«Κυρίες και Κύριοι,

Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», διότι για πέμπτη συνεχή χρονιά τιμά το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας. Εκδηλώσεις σαν και αυτή ενισχύουν το δύσκολο έργο μας. Μας υπενθυμίζουν ότι στον διαρκή αγώνα μας έχουμε έναν αφοσιωμένο σύμμαχο.

Το Ινστιτούτο με τη δράση του ενισχύει την επίτευξη ενός πολύ σημαντικού στόχου: Να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους πολίτες σε θέματα οδικής ασφάλειας. Στέκεται δίπλα στην Πολιτεία στην προσπάθειά της να διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών και να προστατεύσει το θεμελιώδες δικαίωμά τους να ζήσουν.

Η οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο ζήτημα νομοθεσίας, έργων και υποδομών. Απαιτεί βαθιά και ουσιαστική αλλαγή νοοτροπίας και στάσεων. Αυτή την αλλαγή ενισχύουν πρωτοβουλίες όπως αυτή. Όχι μόνο γιατί αποδεικνύουν περίτρανα τη δύναμη της κοινωνίας πολιτών, αλλά γιατί, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των ανθρώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν. Η δράση τους είναι συνυφασμένη με την καθημερινότητα όλων μας. Η ευθύνη τους είναι τεράστια. Η επιβράβευση, τους ενδυναμώνει και τους ενθαρρύνει. Τους συγχαίρω και τους διαβεβαιώνω ότι εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους.

Πρώτιστο μέλημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η οδική ασφάλεια. Γιατί η οδική ασφάλεια, πέρα από το ότι προστατεύει την ίδια την ανθρώπινη ζωή, αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα για κάθε χώρα, δεδομένου ότι, χωρίς αυτή, δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για εμπόριο, για επενδύσεις, για τουρισμό και τελικά για ανάπτυξη.

Εφαρμόζουμε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την οδική ασφάλεια, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με πολύ καλά αποτελέσματα. Είμαι όμως ο τελευταίος που θα υποστήριζα ότι έχουμε πετύχει όλους τους στόχους μας. Στον αγώνα μας για την επίτευξη ενός ικανοποιητικού επιπέδου οδικής ασφάλειας έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας.

Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι βέβαια θέμα της πολιτείας, αλλά είναι και θέμα του καθενός από εμάς. Οι προσπάθειες αυτές δεν μπορούν να αποδώσουν αν δεν συνοδεύονται από συνολική αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφορών στο δρόμο. Πρωτοβουλίες σαν και αυτή μας πάνε ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο.

Και γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ την Πρόεδρο κα Βασιλική ΔΑΝΕΛΗ – ΜΥΛΩΝΑ, η οποία διοργανώνει κάθε χρόνο αυτήν την τιμητική για την Ελληνική Αστυνομία τελετή. Να τη διαβεβαιώσω ότι μοιραζόμαστε μαζί της το ίδιο όραμα: Οι πολίτες να μετακινούνται με ασφάλεια σε δρόμους που ενώνουν.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Τελευταίες Αναρτήσεις