Πε 18 Αυγούστου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201229-02-2012:Τελετή αποχαιρετισμού και απολογισμού της θητείας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή

29-02-2012:Τελετή αποχαιρετισμού και απολογισμού της θητείας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετή αποχαιρετισμού και απολογισμού της θητείας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή

Τελετή για τον αποχαιρετισμό και τον απολογισμό της θητείας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012, στο κτίριο της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (Λ. Μεσογείων 96, Αθήνα).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Χρήστος Παπουτσής παρουσίασε τον απολογισμό του έργου της 17μηνης παραμονής του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: «Με τη νέα διάρθρωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά στο Ελληνικό Κράτος ένας σταθερός, ενιαίος σχηματισμός, για εποπτεία και συντονισμό, όλων των κρατικών φορέων εσωτερικής ασφάλειας και πολιτικής προστασίας της χώρας. Δεκαεπτά μήνες στο Υπουργείο κινηθήκαμε με στόχο να εγγυηθούμε την αποτελεσματική προστασία της ασφάλειας των κατοίκων της χώρας μας αυστηρά μέσα στο πλαίσιο του Κράτους Δικαίου. Κληθήκαμε κυριολεκτικά «εδώ και τώρα» να λύσουμε ταχύτατα τα συσσωρεμένα προβλήματα δεκαετιών που αφορούν την εγκληματικότητα, το άσυλο, την παράνομη μετανάστευση, την υποβάθμιση των αστικών περιοχών. Εργαστήκαμε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και ταραγμένη για την Ελλάδα περίοδο. Σε πρωτόγνωρες συνθήκες για τη χώρα μας, αλλά και για την κοινωνία».

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, στην ομιλία του για τον αποχαιρετισμό του κ. Υπουργού ανέφερε: «Είμαστε εδώ, και προσωπικά κι εγώ για να διαβεβαιώσω τον Χρήστο Παπουτσή, ότι ο δρόμος, που υπό την δική του καθοδήγηση και με την συλλογική μας δουλειά δημιουργήσαμε, άνοιξε μια περπατησιά που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα. Όχι μόνο στο μεταβατικό διάστημα μέχρι να εκφραστεί η λαϊκή ετυμηγορία, αλλά και στη συνέχεια, ανεξάρτητα των φυσικών προσώπων που θα κληθούμε να συνεχίσουμε μια πολιτική στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας».

Εθιμοτυπικά δώρα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Κων/νος Σούλης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Παναγιώτη Μπονάτσος και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κ. Κων/νος Μπίκας, οι οποίοι εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες για τη συνεργασία που είχαν με τον κ. Υπουργό.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης Στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των τριών Σωμάτων Ασφαλείας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Σωματείων.

Τελευταίες Αναρτήσεις