Πα 19 Αυγούστου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201223-2-2012: Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, με τα Προεδρεία των Συνδικαλιστικών...

23-2-2012: Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, με τα Προεδρεία των Συνδικαλιστικών Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, συναντήθηκε σήμερα με τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.

«Είναι εντελώς ανυπόστατες οι πληροφορίες ότι μειώνονται οι μισθοί του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που ψηφίζεται την ερχόμενη Τρίτη. Δεν υπάρχει σχετική ρύθμιση» δήλωσε.

Η συζήτηση για τα ειδικά μισθολόγια θα πραγματοποιηθεί το Μάιο και θα χρειαστεί νέα νομοθετική ρύθμιση τον Ιούνιο σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υλοποιεί η κυβέρνηση για τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, υπενθύμισε ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα την εξαίρεση των Σωμάτων Ασφαλείας από τις μισθολογικές περικοπές και τον περιορισμό των προσλήψεων.

Ο Υπουργός έχει υποστηρίξει επανειλημμένα την πρότασή του αυτή στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε., στο Υπουργικό Συμβούλιο, στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών καθώς και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιμένοντας ότι, «σ’ αυτή την κρίσιμη και ταραγμένη εποχή που ζούμε είναι αδιανόητο να επιβαρύνουμε την ψυχολογία των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας με την αγωνία για τη διαβίωση της οικογένειάς τους. Έχουν ήδη υποστεί επανειλημμένες θυσίες στη μισθολογική τους κατάσταση και έχουν ξεπεράσει τα όρια της προσωπικής αντοχής τους».

Ο Υπουργός παρέδωσε στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων των τριών Σωμάτων Ασφαλείας το πόρισμα της σχετικής επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που είχε συγκροτηθεί με απόφασή του και επεξεργάστηκε πρόταση για το ειδικό μισθολόγιο του ένστολου προσωπικού.

Η πρόταση αυτή καλύπτεται μέσα στο πλαίσιο των εγγεγραμμένων πιστώσεων στον προϋπολογισμό του 2012 και δεν προκαλεί νέα επιβάρυνση.

Το ίδιο πόρισμα απέστειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, με επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τελευταίες Αναρτήσεις