Κυ 14 Αυγούστου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201216-02-2012:Δελτίο Τύπου με δήλωση, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, για τη στάση ορισμένων ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα.

16-02-2012:Δελτίο Τύπου με δήλωση, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, για τη στάση ορισμένων ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα 16 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, για τη στάση ορισμένων ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα.

Αυτό που γίνεται σήμερα με την Ελλάδα είναι πρωτοφανές. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά προς κράτος – μέλος.

Στη μακρά μου διαδρομή στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως Επίτροπος, Ευρωβουλευτής αλλά και ως Υπουργός, δεν υπάρχει προηγούμενο.

Οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι δυσβάστακτες. Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, τα σκληρά μέτρα λιτότητας προκαλούν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.

Αμφιβάλλω εάν άλλο Κοινοβούλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να αποδεχθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα δημοσιονομικής διαχείρισης.

Ωστόσο, η Ελληνική Κυβέρνηση και η Βουλή των Ελλήνων δεσμευτήκαμε να το υλοποιήσουμε και να πετύχουμε τη σωτηρία της χώρας. Οποιαδήποτε όμως, άλλη εμπλοκή και νέες απαιτήσεις των εταίρων μας συνιστά εμπαιγμό της χώρας μας.

Είναι ωμός εκβιασμός της Ελληνικής Κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα.

Είναι ευθεία προσβολή του Κοινοβουλίου , βασικού πυλώνα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Είναι ευθεία προσβολή της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας του ελληνικού λαού.

Κάποιοι στην Ευρώπη ξεχνούν ότι πίσω από τους αριθμητικούς στόχους υπάρχουν άνθρωποι.

Αυτή η δογματική αντίληψη και συμπεριφορά που βλέπουμε, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την ουσία και το πνεύμα των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπου, ο αλληλοσεβασμός, η αλληλεγγύη και η δέσμευση στη διαρκή προσπάθεια για τη συνοχή της ευρωπαϊκής κοινωνίας, αποτέλεσαν τους ακρογωνιαίους λίθους του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και τις προϋποθέσεις της κοινής πορείας των λαών της Ευρώπης.

Τελευταίες Αναρτήσεις