Κυ 7 Αυγούστου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201215-02-2012: Δηλώσεις Υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά το τέλος της κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό, για την αποκατάσταση των...

15-02-2012: Δηλώσεις Υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά το τέλος της κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό, για την αποκατάσταση των ζημιών στο κέντρο της Αθήνας και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, μετά το τέλος της κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, για την αποκατάσταση των ζημιών στο κέντρο της Αθήνας.

Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, εμείς συζητάμε τώρα πώς θα κλείσουμε τις πληγές, τις οποίες ανοίξαμε εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες στην Αθήνα, σε μια πόλη που αυτή τη στιγμή προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει τους πολίτες της, τους ανθρώπους της, τους εμπόρους της, τους οικογενειάρχες που έχασαν τη δουλειά τους, επειδή ορισμένοι αποφάσισαν να κάνουν τη δική τους προσωπική επανάσταση, που είναι στην πραγματικότητα μια επανάσταση βαριάς ανευθυνότητας. Από εκεί και πέρα, όμως, όλα αυτά θα διορθωθούν.

Εγώ θέλω να κάνω, για μια ακόμη φορά, έκκληση προς όλους: Πρέπει, σε καμία περίπτωση, να μην επιτρέψουμε σε κανένα διπλανό μας, φίλο μας, συγγενή μας, μέλος της οικογένειάς μας, να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους βανδαλισμούς. Το κράτος, η Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και των Νόμων, για να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων φαινομένων.

Από εκεί και πέρα, η σκέψη όλων μας, του Πρωθυπουργού, της Κκυβέρνησης είναι στραμμένη στη μεγάλη προσπάθεια που δίνουμε στην Ε.Ε., προκειμένου να ολοκληρώσουμε τις συμφωνίες, με τις οποίες θα πάρει μια ανάσα η χώρα και ο λαός μας.

Όμως, βλέπω ότι ορισμένοι στην Ε.Ε. συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα, να μην αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα, πραγματικά, δεν αντέχει άλλο. Πράγματι, βρισκόμαστε στο σημείο εκείνο, το οποίο δεν επιτρέπει περαιτέρω θυσίες για το λαό. Θα ήταν κάτι απάνθρωπο και αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Όλοι, λοιπόν, πρέπει να πάρουμε τις ευθύνες μας. Στο κάτω – κάτω της γραφής, η Ε.Ε. δεν είναι υπόθεση μερικών Είναι υπόθεση όλων. Και, κυρίως, δεν είναι υπόθεση μόνο των πολιτικών, αλλά είναι υπόθεση των λαών μας.

Ερώτηση Reuters

Κινδυνεύουμε, όμως, να μην πάρουμε τα λεφτά από την ΕΕ;

ΥΠτΠ Χρήστος Παπουτσής

Η Ελλάδα έκανε ό,τι είναι δυνατόν, ό, τι μας ζητήθηκε, ό,τι περνούσε από το χέρι μας, μέσα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα. Και νομίζω ότι η Βουλή των Ελλήνων επέδειξε τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη που θα μπορούσε να δείξει για ένα τέτοιο πρόγραμμα, σκληρό πρόγραμμα. Ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας, πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, το οποίο όμως, παρόλα αυτά, θα προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για περαιτέρω αμφισβητήσεις των προθέσεων και της θέλησης του ελληνικού λαού.

Τελευταίες Αναρτήσεις