Πα 19 Αυγούστου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201202-02-2012:Επίσημη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

02-02-2012:Επίσημη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσημη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο Αξιωματικών του Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που ολοκληρώθηκε χθες (01-02-2012), πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων και επαφών με Αξιωματούχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών (Home Office), όπου συζητήθηκαν θέματα διμερούς και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικότερα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συναντήθηκαν με τη Μόνιμη Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών (Home Office) κα. Έλεν Γκος, καθώς και άλλους Αξιωματούχους του Υπουργείoυ Εσωτερικών και της Υπηρεσίας Συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου συναντήθηκε με το Βρετανό βουλευτή κ. Keith Vaz , Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Βουλής των Κοινοτήτων. Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και εξετάστηκε, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας, η ενίσχυση της συνδρομής του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας, για την αντιμετώπισή του.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με το Γενικό Διευθυντή της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (SOCA) κ. Ian Andrews, και τον Υπαρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Craig Mackey, συζητήθηκαν θέματα αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο καθώς και θέματα μετανάστευσης. Επιπλέον αναλύθηκαν θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία παρακολούθησε παρουσίαση, από Αξιωματούχους της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου (Metropolitan Police of London),  του Σχεδίου Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών, στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας, ενώ εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση και διεύρυνση της διμερούς αστυνομικής συνεργασίας.

Τελευταίες Αναρτήσεις