Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201216-01-2012:Απάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στις δηλώσεις του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της...

16-01-2012:Απάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στις δηλώσεις του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Νάκου, σχετικά με τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στις δηλώσεις του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Νάκου, σχετικά με τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Για ακόμη μία φορά οι δηλώσεις του κ. Νάκου είναι επιεικώς απαράδεκτες. Ψευδόμενος, επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Δυστυχώς, η Ν.Δ αρνείται να αποδεχθεί ότι η πολιτική που γνώρισε το Πυροσβεστικό Σώμα στο παρελθόν αποτελεί οριστικά παρελθόν.

Το κύρος του Σώματος έχει πλέον αποκατασταθεί, σε επίπεδο δομής, λειτουργίας και επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ γύρισαν σελίδα και έθεσαν τις νέες και σύγχρονες βάσεις ενισχύοντας το Πυροσβεστικό Σώμα σε συνθήκες πλήρους αξιοκρατίας.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου προφανώς δεν προσφέρεται για την ακύρωση των μεταρρυθμίσεων και της πολιτικής που ψήφισε η παρούσα Βουλή.

Σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία και σε κάθε προσπάθεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος με προσωπικό δεχθήκαμε τον διαρκή κοινοβουλευτικό έλεγχο στον οποίο απαντήσαμε αναλυτικά και τεκμηριωμένα.

Όσον αφορά στην τεχνητή κρίση την οποία επιχειρεί να δημιουργήσει σήμερα ο κ. Νάκος, θέλω να διευκρινίσω τα εξής:

 Οι κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα αποτελούν τις ετήσιες, τακτικές κρίσεις, υποχρεωτικές για κάθε Σώμα, σύμφωνα με του Νόμους του Κράτους. Σύμφωνα λοιπόν με το Νόμο(ΠΔ 305/1992(ΦΕΚ 152Α/92) διεξάγονται από τώρα έως 20 Φεβρουαρίου κάθε έτους. Η προθεσμία βεβαίως αυτή είναι δεσμευτική και όχι ενδεικτική .

 Οι κρίσεις πραγματοποιήθηκαν αυτή την περίοδο, όπως κάθε χρόνο, προκειμένου οι αξιωματικοί να βρίσκονται στη θέση τους από πολύ νωρίς προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για το σχεδιασμό της αντιπυρικής περιόδου.

Ως εκ τούτου, ο χαρακτηρισμός των κρίσεων ως αιφνιδιαστικός, είναι ψευδής και ανυπόστατος.

Οι κρίσεις δεν πραγματοποιούνται από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά είναι υποχρεωτικές από το Νόμο.

Η προσέγγιση στην έννοια της «συνεννόησης», την οποία επιχειρεί ο κ. Νάκος ελπίζω να μην εννοεί «συνεννοημένες» παρεμβάσεις και συναλλαγή των κομμάτων για τις κρίσεις και τις προαγωγές των αξιωματικών. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ευθεία παράβαση των νόμων του Κράτους που ισχύουν. Και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να συμβεί μ΄ εμένα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης, όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι οι κρίσεις και τα συνακόλουθα τους τελούν υπό επανεξέταση και αναθεώρηση, μόνο έντονο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει. Δεδομένου, ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε βάναυση παρέμβαση και ανατροπή της υπάρχουσας και ισχύουσας δομής, ιεραρχίας και επετηρίδας του Π.Σ, ευθεία παράβαση των ισχυουσών διατάξεων και θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, αμφισβήτησης και συνεργασίας μεταξύ των στελεχών του ΠΣ.

Όσο για το ποιοι σαμποτάρουν την κυβέρνηση και επιμένουν είτε στην καθυστέρηση της εφαρμογής των νόμων, είτε της κανονικής εξέλιξης των λειτουργιών του κράτους και των υπηρεσιών του, όπως οι ετήσιες κρίσεις, είναι πράγματι προφανές.

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, χωρίς αποτέλεσμα.

Τελευταίες Αναρτήσεις