Πε 23 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201211-1-2012: Δελτίο Τύπου σχετικά με ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή στα εγκαίνια της Υπηρεσίας Διαχείρισης...

11-1-2012: Δελτίο Τύπου σχετικά με ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή στα εγκαίνια της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα,11 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, εγκαινίασε σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, την έναρξη λειτουργίας της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος για την επιτυχία της νέας Υπηρεσίας. Είμαι απόλυτα βέβαιος για την ποιότητα και την ικανότητα των νέων στελεχών που έχουν αναλάβει ήδη θέσεις και ρόλους ευθύνης προερχόμενοι και από τα τρία Σώματα. Για εμάς η ορθολογική διαχείριση της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων αποτελεί βασική προτεραιότητα όπως επίσης και η ταχύτατη απορροφητικότητα των κονδυλίων που προβλέπονται στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αλλά και σε όλα τα προγράμματα που περιλαμβάνονται στην εποπτεία της νέας υπηρεσίας» τόνισε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Σολδάτος παρουσίασε την οργάνωση τη δομή και τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας Υπηρεσίας και τόνισε ότι «πέρα από τα αυτονόητα που υποδηλώνει ο τίτλος της Υπηρεσίας, την αξιοποίηση, δηλαδή, συγχρηματοδοτούμενων πόρων, τη μεγιστοποίηση της απορρόφησης των διατιθέμενων πιστώσεων και την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των δράσεων του Υπουργείου, θα ήθελα να υπογραμμίσω, ιδιαίτερα, τη σημασία της έννοιας «ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΤΗΤΑ», έννοια που αποτελεί στρατηγικό δόγμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο διευθυντής της Επιτελικής Μονάδας του ΥΠτΠ, Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Μπούρας ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΕ.Α Καθηγητής κ. Μιχάλης Τσινισιζέλης ο Διοικητής του Κέντρου Επιτήρησης και Ελέγχου Συνόρων, Υποναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς, εκπρόσωποι των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί και από τα τρία Σώματα Ασφαλείας, αξιωματούχοι, και εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Της δοξολογίας χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ Ευσέβιος.

Ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή

Παρουσίαση της Υπηρεσίας από τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Σολδάτο

Τελευταίες Αναρτήσεις