Πε 23 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201207-01-2012: Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα για την εγκληματικότητα

07-01-2012: Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα για την εγκληματικότητα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 07 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Σε αυτή την εκρηκτική συγκυρία με τις πρωτόγνωρες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την ΕΛΑΣ δίνει τη μάχη κατά της εγκληματικότητας και ιδιαίτερα κατά του οργανωμένου εγκλήματος που είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της διεθνούς κοινότητας. Κι ας μην ξεχνάμε ότι η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται κατακόρυφα σε όλες τις χώρες που πέρασαν από κατάσταση χρεοκοπίας και διεθνούς δημοσιονομικής επιτήρησης.

Η δράση των αστυνομικών Υπηρεσιών είναι συνεχής και αδιάλειπτη. Η αποτελεσματικότητα δεδομένη, που αποδεικνύεται από τη ραγδαία αύξηση των συλλήψεων των δραστών και την εξάρθρωση μεγάλων κυκλωμάτων ληστειών.

Όμως, το πεδίο της ασφάλειας δεν προσφέρεται για άσκηση δημαγωγίας. Μόνο αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία έχει η εκτεταμένη προβολή των εγκληματικών πράξεων και η συστηματική αποσιώπηση των συνεχών επιτυχιών των διωκτικών αρχών και των δυνάμεων ασφαλείας. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται το κλίμα του φόβου και της ανασφάλειας που επηρεάζει τη ζωή όλων μας. Επιπλέον, αδικείται και ισοπεδώνεται η υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία, ενώ γεμίζουν με απογοήτευση τα στελέχη της που αντιμετωπίζουν πολλούς κινδύνους στην καθημερινή δράση τους εναντίον της εγκληματικότητας.

Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη όχι μόνο για την πορεία της οικονομία μας αλλά και για την πορεία μας ως χώρα. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας, επιδεικνύοντας το μέγιστο βαθμό υπευθυνότητας, να συμμετέχουμε στην εθνική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης , της ευημερίας και της προόδου.

Τελευταίες Αναρτήσεις