Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 201119-12-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με την έναρξη έκδοσης δελτίων ταυτότητας Ελλήνων πολιτών σε Γερμανία και Κύπρο

19-12-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με την έναρξη έκδοσης δελτίων ταυτότητας Ελλήνων πολιτών σε Γερμανία και Κύπρο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε, σε Γερμανία και Κύπρο, η έκδοση δελτίων ταυτότητας Ελλήνων πολιτών.

Η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει στη διαδικασία με δεκαοκτώ (18) αστυνομικούς, που αποσπώνται στα Γενικά Προξενεία της Ελλάδας στις χώρες αυτές.

Ξεκίνησε πρόσφατα στη Γερμανία και τη Κύπρο, η διαδικασία έκδοσης δελτίων ταυτότητας Ελλήνων πολιτών, που διαμένουν μόνιμα στις χώρες αυτές. Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιείται για πρώτη φορά μέσω των Ελληνικών Προξενικών Αρχών.

Με τη ρύθμιση αυτή διευκολύνονται πλέον οι ομογενείς, που κατοικούν μόνιμα στη Γερμανία και τη Κύπρο, στον εφοδιασμό τους με αστυνομικές ταυτότητες , μετά από αίτημά τους στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές.

Η δυνατότητα έκδοσης δελτίων ταυτότητας στη Γερμανία, ρυθμίστηκε με Προεδρικό Διάταγμα, που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2011, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή και τον (τότε) Υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Λαμπρινίδη και συνιστά επέκταση της αρχικής πρόβλεψης, που αφορούσε τους Έλληνες πολίτες της Κύπρου.

Η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει στη διαδικασία αυτή, αποσπώντας στις Προξενικές Αρχές της Ελλάδας στη Γερμανία και τη Κύπρο δεκαοχτώ (18) αστυνομικούς. Συγκεκριμένα στα Γενικά Προξενεία Μονάχου, Στουτγάρδης και Βερολίνου αποσπώνται από τρεις (3) αστυνομικοί, στα Γενικά Προξενεία του Αμβούργου και της Λευκωσίας από δύο (2) αστυνομικοί και στο Γενικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ τέσσερα (4) αστυνομικοί.

Οι αποσπάσεις είναι τρίμηνης διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης ενός επιπλέον τριμήνου.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί θα απασχοληθούν αποκλειστικά με την έκδοση των δελτίων ταυτότητας και τη διεκπεραίωση του μεγάλου αριθμού εκκρεμών αιτημάτων για διαβατήρια, καθώς το τρέχον έτος συμπίπτει με την πρώτη ανανέωση του νέου τύπου διαβατηρίων.

Με τις αποσπάσεις των αστυνομικών, οι οποίοι διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία στη διαδικασία έκδοσης ταυτοτήτων και διαβατηρίων, παρέχεται μεγαλύτερη δυνατότητα στα Γενικά Προξενεία να ανταποκριθούν με ταχύτερους ρυθμούς στα σχετικά αιτήματα των ομογενών μας.

Τελευταίες Αναρτήσεις