Σα 30 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 201119-12-2011: Δελτίο Τύπου για συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή με το προεδρίο της ΓΣΕΒΕΕ

19-12-2011: Δελτίο Τύπου για συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή με το προεδρίο της ΓΣΕΒΕΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή με ΓΣΕΒΕΕ

Συνεχής η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας την περίοδο των εορτών

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Δ. Ασημακόπουλο, τον Αντιπρόεδρο κ. Γ. Καββαθά και εκπροσώπους επαγγελματιών στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εμπορικών καταστημάτων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ν. Παπαγιαννόπουλος και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Γρ. Μπαλάκος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι έχει δώσει ήδη εντολές στην ηγεσία της Αστυνομίας να πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι παράνομων μεταναστών και να εφαρμόζεται αμέσως το σύστημα της έκδοσης απόφασης διοικητικής απέλασης με κράτηση.

Όσον αφορά στη δίωξη των εμπόρων ναρκωτικών, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, καθώς επίσης συνεχίζονται καθημερινά οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της μαζικής παρουσίας των χρηστών ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές του κέντρου.

Ο Υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης και όλων των συναρμόδιων Υπουργείων για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας.

Ανακοίνωσε ότι από τα μέσα Νοεμβρίου, 2.000 αστυνομικοί έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις της πρωτεύουσας. Και ότι από τις αρχές Ιουνίου έχει συσταθεί ειδική υπηρεσία με αποκλειστική αρμοδιότητα τις επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, των ναρκωτικών και του παραεμπορίου.

Ιδιαίτερα, για το παραεμπόριο ο Υπουργός διευκρίνισε ότι σύμφωνα με το νόμο η Ελληνική Αστυνομία περιορίζεται να υποστηρίζει τη Δημοτική Αστυνομία και τα ειδικά συνεργεία ελέγχου του Υπουργείου Ανάπτυξης, που έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη δίωξη του παραεμπορίου, τη συλλογή και την καταστροφή των προϊόντων παραεμπορίου. Η συνδρομή της Αστυνομίας παρέχεται διαρκώς με τη λειτουργία των μικτών κλιμακίων που δημιουργούνται.

Τέλος, ο Υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των εορτών θα είναι συνεχής η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων με πεζές περιπολίες και διαρκή κίνηση της ΔΙ.ΑΣ και της Αμέσου Δράσεως.

Τελευταίες Αναρτήσεις