Κυ 7 Αυγούστου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 201115-12-2011 Δελτίο Τύπου σχετικά με παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, στη Βουλή για ΕΡΤ και...

15-12-2011 Δελτίο Τύπου σχετικά με παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, στη Βουλή για ΕΡΤ και ΕΥΠ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, στη Βουλή για ΕΡΤ και ΕΥΠ.

Απευθύνομαι στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Απόστολο Κακλαμάνη, για να πω ότι συμμερίζομαι απολύτως την αγωνία του και τον προβληματισμό του όσον αφορά τη δημόσια τηλεόραση. Συμμερίζομαι απολύτως τον προβληματισμό σας κ. Κακλαμάνη, την αγωνία σας και τις προτάσεις σας σχετικά με το ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης. Όσον αφορά στην παρατήρησή σας θα συνεννοηθώ με τον συνάδελφό μου και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλο προκειμένου να έχω μια τεκμηριωμένη απάντηση επίσης επί της παρατηρήσεώς σας.

Παίρνω το λόγο για να πω ότι συμμερίζομαι, επίσης, την εκτίμηση την οποία έχετε προς την ΑΔΑΕ και προς τον πρόεδρό της, προσωπικά, για το ρόλο τον οποίο είχε η ΑΔΑΕ στην υπόθεση των υποκλοπών.

Δεν συμμερίζομαι, όμως, καθόλου την εκτίμηση σας για τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής, και τα οποία έδωσαν λαβή και δημιούργησαν τη βάση της Κοινοβουλευτικής Επίκαιρης Ερώτησης την οποία κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας προς τον Πρωθυπουργό.

Θέλω όμως να αναφερθώ σε κάτι το οποίο τείνει να δημιουργηθεί ως εντύπωση μετά τα όσα άκουσα εγώ από τον κ. Τσίπρα που επικαλείτο τι είπε ο κ. Λαμπρινόπουλος. Γι’ αυτό το λόγο ήταν και η δική μου αντίδραση, και στην οποία παραμένω βεβαίως. Διότι μέχρι σήμερα ο κ. Λαμπρινόπουλος δεν έχει αποδεχθεί το αίτημα, τόσο του διοικητή της ΕΥΠ, όσο και του Υπουργείου, το οποίο εγώ ο ίδιος από εδώ, από αυτό το βήμα παρουσίασα, προκειμένου να έρθει να ελέγξει οτιδήποτε χρειαστεί. Και βεβαίως έχει το δικαίωμα αυτό, γιατί είναι αποκλειστική του αρμοδιότητα. Όπως είχα πει και τότε, η ΑΔΑΕ έχει να έρθει προς έλεγχο στην ΕΥΠ από την πρώτη εβδομάδα του 2009. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η ΕΥΠ είναι ανεξέλεγκτη.

Υπάρχει πλήρης και απόλυτος έλεγχος σε ότι αφορά τη δικαιοσύνη, δηλαδή τον εισαγγελέα ο οποίος βρίσκεται και λειτουργεί στο πλαίσιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Δεν υπήρξε όμως έλεγχος από την ΑΔΑΕ και επιμένω. Και καλά θα κάνει όποιος ενδιαφέρεται είτε είναι πρόεδρος κόμματος είτε και εσείς κ. Πρόεδρε, με πολύ μεγάλη χαρά θα ζητήσω από τον Διοικητή της ΕΥΠ να σας ενημερώσει, αν θέλετε, σε οτιδήποτε. Όπως επίσης, έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι τόσο ο κ. Μπίκας, ο Διοικητής της ΕΥΠ, όσο και εγώ προσωπικά είμαστε στη διάθεση της Βουλής και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Εκείνο όμως, το οποίο δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση, είναι να δημιουργείται η εντύπωση ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών επί των ημερών που έχουμε εμείς την πολιτική ευθύνη αυτού του υπουργείου λειτουργεί ανεξέλεγκτα. Αυτό δεν το δέχομαι. Ευχαριστώ πολύ.

Τελευταίες Αναρτήσεις