Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201128-11-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετικά...

28-11-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετικά με κύκλωμα αποτελούμενο από παράνομους μετανάστες «μέντιουμ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετικά με κύκλωμα αποτελούμενο από παράνομους μετανάστες «μέντιουμ»

«Όταν οι παθόντες προχωρούν σε καταγγελία στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ή όταν υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν αυτεπάγγελτη δίωξη, το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών προχωρά στις προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία κατά το έτος 2010 οι αρμόδιες Υπηρεσίες επιλήφθηκαν σε 1.991 υποθέσεις απάτης και 91 απόπειρες. Από αυτές, εξιχνιάσθηκαν οι 732. Αντίστοιχα, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2011, επιλήφθηκαν σε 753 τελεσμένες και 16 απόπειρες απάτης, από τις οποίες εξιχνιάσθηκαν οι 279.

Σε ότι αφορά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των ποικίλων εγκληματολογικών όψεων της απάτης, για την επαρκή προστασία των πολιτών και της εθνικής οικονομίας επισημάνθηκε, προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες, η σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού» επισημαίνεται σε απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή στην ερώτηση που κατέθεσαν, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, o ι Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ κ.κ. Σπυρίδων- Άδωνης Γεωργιάδης (Β’ Αθηνών) και Αθανάσιος Πλεύρης (Α’ Αθηνών).

Αναλυτικά η απάντηση

Τελευταίες Αναρτήσεις