Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201116-11-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, για τον απολογισμό της λειτουργίας...

16-11-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, για τον απολογισμό της λειτουργίας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την παρουσίαση του απολογισμού, της έως σήμερα λειτουργίας, της νέας Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα πρώτα αποτελέσματα από τη λειτουργία της νέας αυτής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την κοινωνία μας, που απαιτεί διαφάνεια, έλεγχο, απόδοση ευθυνών και τιμωρία των υπευθύνων.

Αποτελούν, ταυτόχρονα, επιβεβαίωση της επιλογής της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο διαφθοράς. Ότι το κράτος δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Είναι τα αποτελέσματα της επιλογής μας να εισάγουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παράλληλη, με άλλες παραδοσιακές υπηρεσίες, δίωξη των εγκλημάτων και των αδικημάτων που αφορούν στη φορολογική νομοθεσία και το οικονομικό έγκλημα, είτε τελούνται με φυσικό τρόπο, είτε με ηλεκτρονικό.

Θέλω όμως, να τονίσω ότι η δράση της νέας Υπηρεσίας δεν είναι ενάντια στην επιχειρηματικότητα αλλά είναι υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας και του υγιούς ανταγωνισμού. Είναι υπέρ της εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Είναι δράση ενάντια στο οργανωμένο οικονομικό έγκλημα, ενάντια σε πάσης φύσεως οικονομική διαπλοκή, που υποτιμά και προσβάλλει το κοινωνικό σύνολο και θέτει σε αμφισβήτηση τη λειτουργία των θεσμών της δημοκρατίας μας.

Θέλω να συγχαρώ τους άνδρες και τις γυναίκες, στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τις αλλεπάλληλες επιτυχίες τους και να τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν την αποστολή τους με βάση τους κανόνες του κράτους δικαίου, έχοντας υπόψη τους ότι απέναντι στο νόμο όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Έτσι ώστε να συμβάλλουν και αυτοί στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για να αλλάξουν οι παλαιές δομές, αντιλήψεις και νοοτροπίες. Ν’ αλλάξουν τα αντανακλαστικά και οι ρυθμοί λειτουργίας του κράτους. Ν’ αλλάξει η κοινωνική συμπεριφορά των πολιτών.»

Τελευταίες Αναρτήσεις