Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201114-11-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή σε αναφορά Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σχετικά ...

14-11-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή σε αναφορά Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σχετικά με λειτουργία Αστυνομικών Υπηρεσιών στο Πλωμάρι Λέσβου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή σε αναφορά Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σχετικά με λειτουργία Αστυνομικών Υπηρεσιών στο Πλωμάρι Λέσβου.

« H αναβάθμιση του επιπέδου προστασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών της ελληνικής περιφέρειας αποτελεί αντικείμενο διαρκούς και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όσον αφορά στο Πλωμάρι Λέσβου, σημειώνεται ότι κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους ενισχύθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου με 5 αστυνομικούς διαφόρων βαθμών και 1 ειδικό φρουρό. Τοποθετήθηκε 1 νέος αστυφύλακας με την έξοδό του από τη Σχολή και 1 νεοπροαχθείς αρχιφύλακας. Συγχρόνως, αποφασίστηκε η ενίσχυση της συγκεκριμένης Διεύθυνσης με 4 ακόμη αστυνομικούς κατωτέρων βαθμών, κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν μέχρι και το τέλος του Νοεμβρίου του 2011. Παράλληλα, προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου και την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, δόθηκαν εντολές και οδηγίες για την εντατικοποίηση των ενεργειών τους, την ενεργοποίηση του προσωπικού και την κατάλληλη αξιοποίηση των μέσων που διαθέτουν, ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο αστυνόμευσης στην περιοχή του Πλωμαρίου, αλλά και σε ολόκληρο το νησί. Σε περίπτωση, όμως, που αποφασισθεί η προώθηση προγράμματος αναδιοργάνωσης των περιφερειακών Υπηρεσιών του Σώματος, ο σχεδιασμός της οργανωτικής δομής και η χωροταξική διάταξη των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου θα είναι προσαρμοσμένος και θα καλύπτει τις ανάγκες τόσο της δημοτικής ενότητας Πλωμαρίου όσο και της ευρύτερης περιοχής», επισημάνθηκε σε απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε αναφορά που κατέθεσαν στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, οι Βουλευτές του Κ.Κ.Ε. κ. Σ. Σκοπελίτης (Λέσβου) και κ α Σ. Καλαντίδου (Α΄Θεσσαλονίκης).

Αναλυτικά δείτε την απάντηση

 

Τελευταίες Αναρτήσεις